“Başarı çok çalışarak ve hedeflerinin peşinden koşarak gelir”

“Başarı çok çalışarak ve hedeflerinin peşinden koşarak gelir”

Son dönemde büyük başarılar elde ederek adından sıkça söz ettiren başarılı Triatlet Mine Devrim YENİDÜZEN’in SPORUN İZİNDE yazı dizisine konuştu, “Şartlar ne olursa olsun, gençler hedefleri ve hayalleri doğrultusunda çalışmalı" dedi.

A+A-

SPORUN İZİNDE YAZI DİZİSİ- 25 MİNE DEVRİM

● “Haftalık antrenman sürelerim 15 saati buluyor. Hem sosyal hayattan, hem de uykudan fedakarlık etmek çoğu zaman zorluyor”

● “Buse Savaşkan hepimiz için büyük bir motivasyon kaynağı oldu ve çok çalışıp bizleri olimpiyatlarda gururla ve başarıyla temsil etti”

Hüseyin ÖZBARIŞCI

Kıbrıs’ın kuzeyi ve Kıbrıs’ın güneyinin yanı sıra Türkiye’de de Tiraotlon branşında genel klasman kürsülerinde yer alarak adından söz ettiren Mine Devrim, başarılı olmanın sırrının yılmadan çalışmak olduğunu söyledi.

YENİDÜZEN’in her hafta farklı bir spor branşında, sporcu, antrenör, hakem veya yöneticiyi konuk ettiği SPORUN İZİNDE yazı dizisinin bu haftaki konuğu olan Mine Devrim, hedeflerini anlattı, ülke sporundan bahsetti.

Başarılı triatlet, sosyal hayatından ödün verdiği spor branşı için yakın gelecekteki hedefinin ‘Ironman70.3 Turkey’ yarışmasında yaş grubunda kürsü görmek ve 2025’te Full Ironman mesafesini tamamlamak olduğunu belirtti.

Bu hedef için çok çalıştığına dikkat çeken Devrim, Kıbrıs’ın kuzeyindeki tesis sorununa da değindi. 25 metrelik tek havuz olduğunu, Lefkoşa Atatürk Stadı’nın tartan pistinin kötü durumda olduğunu ve bisiklet sürerken yol kenarlarında kırık cam ve çukurlar olduğundan bahseden Mine Devrim, tesisleşme konusunda yaşanan bu olumsuzluklar sporcuların sağlığını tehdit ettiğini ifade etti.

 

► Öncelikle sizi bir tanıyalım…

“Mine Devrim 15.01.1996 Lefkoşa doğumluyum.  Sporla ilkokulda tanıştım. Okul basketbol takımı seçmelerinde başarısız olunca ailemden basketbol topu almalarını istedim ve evimizin yanındaki Marmara parkında her gün okul sonraları antrenman yapmaya başladım. Zaman içinde basketbol takımına seçilmeye hak kazandım ve ortaokul ile lise sona kadar çeşitli kulüplerde ve okul takımlarında oynamaya devam ettim. Lise zamanı kilo verme amacıyla eve koşu bandı aldık ve zaman içinde kilo vererek koşulara başladım. Üniversite zamanı zor zamanlar geçirdim ve o günleri hep koşarak aşıp günden güne kendimi geliştirdim. Ülkemizde Atletizm Federasyonu tarafından organize edilen yarışlara katılmaya başladım. YDÜ Eczacılık bölümünü bitirdikten sonra Tüfekçi Spor Kulübüne girip spor hayatıma bisikleti ve yüzmeyi de ekledim. Her gün iş çıkışı antrenmanlarımı yapıp Triatlon sporuna devam ediyorum.”

mine-devrim-1.jpg

“Sosyal hayatımdan ve uykudan fedakarlık ederek hedefim için çalışıyorum”

► Triatlon 3 dalı içinde barındıran bir branş, zorlanıyor musunuz?

“Triatlon sporu sırasıyla Yüzme-Bisiklet-koşu olarak arka arkaya ara vermeden yapılan ve ciddi süreler gerektiren bir dal. Yaz döneminde yarışlar olduğundan Nisan ayından itibaren 2 senedir her gün iş çıkışı önce havuza gidip arkasına koşu veya bisiklet antrenmanları yapıyorum. Hafta sonları ise yine mesaiye gider gibi erken kalkıp bisiklet antrenmanları yapıyorum. Haftalık antrenman sürelerim 15 saati buluyor. Hem sosyal hayattan, hem de uykudan fedakarlık etmek çoğu zaman zorluyor. Her gün antrenman yapmak ise hem vücudu, hem de psikolojimi bazen zorlasa da kendime koyduğum hedefler için çalışmaya devam ediyorum.”

“Kıbrıs’ın her iki yanında ve Türkiye’de kürsülerde yer aldım”

► Bugüne kadar elde ettiğiniz başarılardan biraz bahsedebilir misiniz?

Koşu yarışları ile başladığım spor hayatımda bugüne kadar hem kuzey, hem de Güney Kıbrıs’ta birçok Genel Klasman kürsüleri elde ettim. Triatlonda ise 2 senedir yaş gruplarında Türkiye’de de kürsü görüyorum.

ordutriatlonu-0973.jpg

“Hedefim; ‘Ironman70.3 Turkey’ yarışmasında yaş grubunda kürsü görmek ve 2025’te Full Ironman mesafesini tamamlamak”

► Geleceğe dair hedefleriniz nelerdir?

“2 senedir ciddi emek ve zaman harcadığım triatlon branşında hedefim ‘Ironman70.3 Turkey’ yarışmasında yaş grubunda kürsü görmek ve 2025’te Full Ironman mesafesini tamamlamak. (3.8 km yüzme, 180 km bisiklet ve 42.2 km koşu)”

"Tesisler maalesef yeterli değil, çok zorlanıyoruz”

► Ülkemizde spor tesisleri yeterli derecede mi? Eksiklikler var mı, varsa sizce nelerdir?

“KKTC’deki spor tesisleri maalesef yeterli değildir. Yüzmek için Lefkoşa’da 25 metrelik tek havuz olması antrenman yapmak için hem bireysel kayıt olan üyeleri, antrenman yapmak için gelen kulüpleri, bizler gibi iş sonrası giden sporcuları ve yüzmeyi öğrenmek için gelen çocukları kulvar bulma açısından çok zorluyor ve antrenman süresi olarak limitliyor. Koşu içinse Atatürk Stadyumu tartan koşu parkuru zemini yenilenmesi gerekmektedir ve çoğu zaman kış dönemi antrenman yapmak için gittiğimizde sahanın ışıklandırmalarını yetersiz buluyoruz. Bisiklet sporu içinse sabah erkenden güvenli sürüş için çıktığımız Güzelyurt yolunda birçok cam kırıkları ve yol çukurları ile karşılaşıyoruz ve bu da bizi Güvenli sürüş için çok zorluyor.”

mine-devrim-4.jpg

“Buse Savaşkan bizlere büyük bir motivasyon kaynağı oldu, bizleri gururlandırdı”

► Spordaki ambargolar… Son dönemde bir de hepimizi gururlandıran Buse Savaşkan örneği de var… Ne yapmalıyız, sesimizi nasıl duyurmalıyız?

“Buse Savaşkan hepimiz için büyük bir motivasyon kaynağı oldu ve yeterli tesis olmamasına rağmen çok çalışıp Türkiye Milli takımına seçilip bizleri olimpiyatlarda gururla ve başarıyla temsil etti. Dilerim ki gelecek yıllarda farklı ülkeler ile protokoller imzalanıp KKTC lisanslarımız ile birçok dünya yarışlarına katılıp başarılara imza atarız ve bayrağımızı kürsülerde dalgalandırırız.”

“Şartlar ne olursa olsun gençlerimiz hayalleri ve hedefleri için yılmadan çalışsın”

►Son olarak sizin eklemek istediğiniz bir şey var mı?

⇨ “Son olarak şartlar ne olursa olsun, gelecekteki gençlerin hedefleri ve hayalleri doğrultusunda ambargolar karşısında yılmadan çalışıp, ülkemizi başarıyla temsil etmelerini ve sesimizi tüm dünyaya başarıyla duyurmalarını temenni ediyorum.”

mine-devrim-3.jpg

Bu haber toplam 725 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.