Başarılarına bir yenisini ekledi

Başarılarına bir yenisini ekledi

Kıbrıslı Türk bilardocu Mustafa Alnar, geride bıraktığımız hafta Dünya’nın en önemli organizasyonlarından birinde yer aldı, en iyi 128 sporcu arasında 33’üncü oldu.

A+A-

“İYİ BİR İSİM YAPTIM”… Suudi Arabistan’da düzenlenen şampiyonayı 128 sporcu arasında 33’ncü olarak tamamlayan Mustafa Alnar: “Dünya bilardo tarihinin gelmiş geçmiş en büyük turnuvası oldu. Benim açımdan değerlendirecek olursam turnuvada iyi bir isim yaptım ve en iyilerden birini yenerek dikkat çektim”

 

Kıbrıslı Türk bilardocu Mustafa Alnar, geride bıraktığımız hafta Dünya’nın en önemli organizasyonlarından birinde yer aldı, en iyi 128 sporcu arasında 33’üncü oldu.

Alnar, 3-8 Haziran 2024 tarihlerinde Suudi Arabistan’da gerçekleştirilen Dünya 9 Top Şampiyonası’nda dünya sıralamasındaki yeri ile katılım göstererek başarılı sonuçlar elde etti, organizasyonu 33’üncü olarak tamamladı. Alnar, organizasyonda aldığı sonuçlarla iyi bir isim yaptığını ve şampiyonayı şampiyon olarak tamamlayan Fedor Gorst’u yenerek dikkat çektiğini belirtti.

 

Dünya Şampiyonası’nı 33’üncü olarak tamamladı

Suudi Arabistan’da düzenlenen Dünya 9 Top Şampiyonası’na 128 sporcunun katıldığını belirten Mustafa Alnar, ilk 100 sporcunun sıralamadaki yeri ile katıldığını, 28 sporcunun da davet ile katılım gösterdiğini belirtti. Kendisinin 76’ncı olarak organizasyonda yer aldığını belirten Mustafa Alnar, “Organizasyon benim için çok güzel geçti. İlk turda şu anki Dünya iki numarası Fedor Gorst’u yendim. Sonra kendisi kaybedenler tarafına geçerek turnuvayı şampiyon olarak tamamladı” dedi.

İkinci turda İngiliz rakibine 9-8 yenildikten sonra son 64’te katılım maçında Suudi Arabistan şampiyonunu 9-4 yendiğini belirten Alnar, bu maçın ardından dünya beş numarasını çektiğini ve elenerek organizasyonu 33’üncü sırada tamamladığını belirtti.

alnar-dunya-sampiyonu-gorst-4.jpeg

“Benim açımdan iyi olan isim yaptım, en iyilerden birini yenerek dikkat çektim”

Geçtiğimiz yıl da bu organizasyona katılarak 65’inci olduğunu, bu yıl elde ettiği 33’üncülük ile neredeyse yarı yarıya yükseliş gösterdiğini ifade eden Mustafa Alnar, “Bu yıl özel olan olay, toplam ödül miktarı geçen yıl 300 bin Dolar’dı. Bu yıl 1 milyon Dolar oldu. Dünya bilardo tarihinin gelmiş geçmiş en büyük turnuvası oldu. Benim açımdan ise orada iyi bir isim yaptım ve en iyilerden birini yenerek dikkat çektim” dedi.

 

Sırada Romanya, ardından Avrupa Şampiyonası

Mustafa Alnar, 21-23 Haziran tarihlerinde Romanya’da düzenlenecek özel bir turnuvaya katılacak. Bu organizasyonun ardından 6 Temmuz’da Slovenya’da yapılacak Avrupa Şampiyonası’na katılacak. Romanya’da kendini denemek için katılım göstereceğini belirten Alnar, Avrupa Şampiyonası’nda ise daha önce U23 ve gençler kategorilerinde elde ettiği başarılara bu kez büyükler kategorisinde ulaşmak ve madalya kazanmak için mücadele edeceğini ifade etti. Alnar sözlerinin sonunda kendisine destek veren Califorian Restoran’a, Predator Cues ve Let Pacific Food’a teşekkürlerini iletti.

Bu haber toplam 765 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.