“Bu zihniyetleri değiştirmek için elimizden geleni yapacağız”

“Bu zihniyetleri değiştirmek için elimizden geleni yapacağız”

Basketbol Federasyonu tarafından liglerden 1 yıl ihraç edilen Koopspor, konuyu hukuksal alana taşımaya hazırlığında.

A+A-

Kulüp başkanı Talat Yalkut, konu ile ilgili olarak Spor Dairesi Ceza Kurulu’na başvuru yaptıklarını, 20 gün içinde çıkacak cevaptan sonra Yüksek İdare Mahkemesi’ne gitmeyi planladıklarını açıkladı. Yalkut, “Ligden çekildik, federasyon ceza verdi, bıraktık diye bir şey yok. Bu tip hukuk dışı yöneticileri ve zihniyetleri değiştirmek için elimizden geleni yapacağız” ifadelerini kullandı.

 

Yalkut: Kural dışı tutum bizi ligden çekilmeye itti

Koopspor, Basketbol Federasyonu tarafından liglerden 1 yıl süre ile ihraç edilmeleriyle ilgili Koopbank Genel Müdürlük Binası’nda basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında konuşan Kulüp Başkanı Talat Yalkut, daha önce de federasyonla ters düştükleri zamanlar olduğunu ancak hiçbir zaman bu yola gitmediklerini, federasyonun “kural dışı tutumunun” kendilerini üzülerek ligde çekilme kararı almaya gittiğini belirtti.

Sürecin başladığı Temur Rustamov konusu ile ilgili açıklamalarda bulunan Yalkut, oyuncunun sezon başında ayrılmak istediğini kendilerine ilettiğini belirtti. 2023 Kasım ayında eski federasyon yönetiminin oyuncunun serbest transferi olmadığı yönünde karar ürettiğini, Ertuğ Nasıroğlu yönetiminin de 2024 yılı şubat ayında aynı kararı ürettiğini aktaran Yalkut, sonra anlam veremedikleri bir durumun yaşandığını aktardı.

 

“Oyuncunun kaydı ile ilgili belgeleri sunduk, bizzat ben itiraz edeceğim dedi”

Federasyonun aldığı şikayet sonrası Ceza Kurulu’nun 10 Mayıs’ta oyuncunun serbest transfer hakkı olduğu yönündeki kararı federasyonun uygulamak zorunda kaldığını öğrendiklerini belirten Talat Yalkut, kendilerine 17 Mayıs’ta gönderilen karar yazısı sonrası 18 Mayıs’ta Federasyon Başkanı Ertuğ Nasıroğlu ile görüştüklerini belirtti. Oyuncunun 2018 yılında Koopspor’a transfer olurken kaydı olmadığı için bu kararın alındığını öğrendiklerini ve ardından oyuncunun kaydı ile ilgili belgesini sunduklarını ifade etti. Bu gelişme sonrasında Nasıroğlu’nun kendilerine haklı olduklarını ve bizzat kendisinin itiraz edeceğini söylediğini aktaran Yalkut, kararı alan avukatlarla da görüştüklerini ve onların da yanlış karar ürettiklerini kabul ettiklerini ifade etti.

 

“Avukatlara uymaya mecbur kaldık cevabını aldık, ligden çekildik”

Federasyon Başkanı Ertuğ Nasıroğlu’nun Levent Spor ile yurt dışındayken, avukatların önce 17 Mayıs’ta aldıkları kararı yetkileri yok diyerek geri çektiklerini, sonra bu transfere onay vermek için periyot kelimesini anlamadıklarını söylediklerini belirten Yalkut, anlamadıkları periyot kelimesini ve 2020’den sonra her sezon oyuncunun serbest transfer hakkı olduğunu söylediklerini ifade etti. Avukatların bu kararı federasyona görüş olarak aktardığını, oyuncunun 2020 yılında serbest transfer hakkı kullanmadığı için sonrasında her yıl serbest transfer hakkı vardır gibi federasyona görüş belirttiklerini söyleyen Yalkut, yurt dışındayken ulaşamadıkları Ertuğ Nasıroğlu’ndan sonra Asbaşkan Ahmet Karaoğlan ile yaptıkları görüşmede “Bitmiş bir gündemi tekrar gündem edince biz de mecbur kaldık avukatlara uyalım dedi” cevabını aldıklarını ifade etti. Yalkut, “Bu kararı siz üretmediniz mi diye sorduk, biz üretmedik dedi. Biz bu şekilde, usulsüz bir ligde yer alamayacağız dedik, telefonda ligden çekildiğimizi belirttik” açıklamasını yaptı.

Ertuğ Nasıroğlu ile yurt dışı dönüşü görüşmek için ikinci yarının ilk maçı olan Larnaka Gençler Birliği maçının ertelenmesini talep ettiklerini söyleyen Yalkut, “Bizim yönetim bir karar aldı ama maçı ertelerseniz görüşürüz, belki çözeriz dedik. Tamam, ben görüşüp döneceğim dedi, Biz 12.00’de aldığımız kararımızı 18.00’e kadar beklettik. O vakitten sonra herhangi bir geri dönüş olmadığı için federasyona kararımızı bildirdik” ifadelerini kullandı.

 

“Mücadelemiz devam edecek”

Sonra devreye Koopspor’un kaybedilmemesi gerektiği, federasyonun da bundan zarar göreceğini, barış yolu çerçevesinde bir çözüm üretilebileceği görüşü ile Spor Dairesi’nin devreye girdiğini belirten Yalkut, “Geçtiğimiz Çarşamba Ertuğ başkan ile görüştük, görüşme ılımlı geçti. Hatalarını, hatalarımızı söyledik. Federasyonun ılımlı bir karar alacağını, kararın arkasından Spor Dairesi ile görüşüp liglere devam edeceği görüşü ile oradan çıktık. Akşama alınan kararda bir idam edilmediğimiz kaldı. Yakında idam da ediliriz. Hangi tüzüğün hangi maddesi varsa hepsini kullanarak bize en büyük cezayı vermeye çalıştılar. Önceki usulsüz tavırları geçtik, bu artık despotça bir tavırdır. Tamam biz ligden çekildik, tüzükte böyle bir madde de vardır. Az ihtimal olsa da ihtimal verdik ama Ertuğ Nasıroğlu yönetiminin bunu yapacağını beklemezdik. Spor Dairesi Genel Ceza Kurulu’na başvurumuz yapıldı. 20 gün içinde çıkacak cevaptan sonra Yüksek İdare Mahkemesi’ne gideceğiz. Hukuk yolunda ne gerekiyorsa bu olayın arkasındayız. Ligden çekildik, federasyon ceza verdi, bıraktık diye bir şey yok. Bizim ülke gençlerine, sporuna katkılarımız devam edecektir. Bu tip hukuk dışı yöneticileri ve zihniyetleri değiştirmek için elimizden geleni yapacağız. Biz bir dik duruş sergiledik, bu da gençlerimize zarar da görsek bir örnektir. Mücadelemiz devam edecektir” ifadelerini kullandı.

 

Güven: Hukuksuzluğun boyutu çok üst seviyede

Basın toplantısında Koopspor Koçu Emrah Güven de söz aldı. İlk gelen kararı anlayabileceklerini, Temur’un hangi ayda kendilerine transfer olduğuna yönelik bilgi olmayabileceğini söyleyen Güven, belgeleri ortaya koyduklarını aktardı. Güven, “2020 öncesi tüzüğe baktığınızda transferin 1-15 Eylül arasında yapıldığı gösteriyor. Biz bunu ispat ettikten sonra, başkan bize tamamdır dedikten iki üç gün sonra çok farklı bir bakış açısıyla aynı avukatlar aynı konuda farklı bir yorum yapabiliyor. Bu konu basit bir şey değil. Hukuksuzluğun boyutu çok üst seviyede. Benim inancım şu şekilde; bir şey bulun, bu çocuğun transferi gerçekleşsin yönünde. Yönetim kurulu toplantısı yapılmadan nasıl karar alındı? Bunlar olunca insanın aklına ne gelir?” dedi. Gençler Birliği baskı yaparak bu kararı mı aldırdı sorusu üzerine Güven, “Kesinlikle. Zaten bunu kapalı kapılar ardında söylüyorlar” cevabını verdi.

 

“Oyuncularımızı paylaşmak isteyen kulüpler var”

“Biz Büyük Erkekler Ligi’nden çekildik. Bu ülkeye sporu sevdirmek, gençlere sporu sevdirmek için gelen bir federasyon altyapı takımlarını da alelacele kapattı. Bu hırs ne?” diyerek sözlerini sürdüren Güven, “Çünkü bunların da pazarlığı yapıldı. Oyuncularımızı paylaşmak isteyen kulüpler var ki bu süreçte bizi bir defa bile aramadılar. Bizim yokluğumuzda final heyecanı yaşayacak kulüpler var, play-off’a daha rahat girebilecek kulüpler var. Hepsi rahat hayatlarına devam ediyorlar. Büyük Erkek takımına bu cezayı verdin, bizi disipline sevk ettin. Daha ne?” açıklamasını yaptı.

 

 

Bu haber toplam 1319 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.