Dünya Badminton Günü kutlandı

Dünya Badminton Günü kutlandı

Kıbrıs Türk Badminton Federasyonu, 5 Temmuz Dünya Badminton Günü kapsamında etkinlik düzenledi.

A+A-

Atatürk Spor Salonu’nda yer alan etkinlikte spor basını ve milli sporcular bir araya geldi. Sporculara gün dolayısı ve başarılarından dolayı sertifika takdimi yapıldı. Ayrıca spor basınına da desteklerinden dolayı sertifika takdim edildi. Basın mensupları ve milli sporcular etkinlik kapsamında birlikte badminton oynama fırsatı da buldu. Organizasyonun sonunda 4 şanslı basın mensubuna kura çekilişi ile raket hediye edildi.

 

Deniz: Bu günü spor basını ile kutlamak istedik

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Kıbrıs Türk Badminton Federasyonu Başkanı Fırat Deniz, “altın yıllarını” yıllarını geçirdiklerini belirterek Türkiye milli takımlarında yer alan sporcu sayısının artışına vurgu yaptı. Dünya Badminton Günü’nü spor basını ile birlikte kutlamak istedikleri için böyle bir etkinlik yapmayı planladıklarını belirten Deniz, “Milli takımlarda yer alan sporcu sayısındaki artış ve ana tabloya kalan sporcu sayısı, yaptığımız projelerin ne kadar önemli olduğunun göstergesidir. Biz bu vesileyle Dünya Badminton Günü kapsamında basınımız ve sporcularımızı bir araya getirmek istedik. Bu günde gençlerimizi motive etmek için de birer başarı belgesi vermek istedik” dedi.

 

“Umarım gelecek yıl daha çok sporcunun milli takım adına yarışmasını sağlarız”

“Umarım gelecek yıl daha çok sporcunun Türkiye Milli Takımı adına yarışmasını sağlarız” diyerek sözlerini sürdüren Deniz, “Bunu yaparken ilk önceliğimiz tüm sporcularımızın ambargoları kırarak kendi bayrağı altında uluslararası turnuvalara katılmasıdır ama Türkiye adına da yarışan sporcularımıza da başarılar diliyoruz. 10 Temmuz’da iki sporcumu İstanbul’da Junior Open U17 ve U13 Turnuvası’nda Türkiye Milli Takımı adına yarışacaktır. Onlara da şimdiden başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

 

Özsoy: amacımız her zaman dışa açılan sporcuları motive etmek

Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği Başkanı Necati Özsoy ise yaptığı konuşmada Dünya Badminton Günü’nde ülkemizde emek harcayan, dünyaya açılan sporculara hayırlı olsun temennisinde bulundu. Spor basının her zaman amacının, ülke sporuna emek veren, dışa açılma yolunda bir yol kat eden sporcuları motive etmek olduğunu ifade eden Özsoy, “Uzun zamandır takip ediyoruz, badminton özellikle Fırat Deniz başkanlığındaki yönetim kurulu kategori sayısını artırması, sporcu sayısını artırmaları, en önemlisi dışa açılım anlamında Türkiye Badminton Federasyonu ile işbirliği, gerçekten çok anlamlı ve gurur verici bir olay. Bu günde federasyon çatısı altında mücadele eden tüm sporcularımızı kutlar, spor basını ile federasyonun yaptığı işbirliğinden dolayı da teşekkür ediyorum” dedi.

Bu haber toplam 760 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.