"Gençler kendilerine bireysel hedefler koymalı"

"Gençler kendilerine bireysel hedefler koymalı"

Ülkemizde gerek futbolculuk, gerekse şimdi yaptığı antrenörlük görevinde örnek bir kişiliğe sahip olan Hamis Çakır, YENİDÜZEN'in SPORUN İZİNDE yazı dizisine konuştu, gençlere tavsiyelerde bulundu.

A+A-

SPORUN İZİNDE YAZI DİZİSİ - 23 (HAMİS ÇAKIR)

"Son dönemde büyük kulüplerimiz altyapı ve tesisleşmeye büyük önem gösteriyor. Bunun yaygınlaşarak devam etmesi gerekiyor"

 "Yeni sezon için BTM 1. Lig ekiplerinden Dikmengücü'nü çalıştırmak için anlaştık"

Hüseyin ÖZBARIŞCI

Ülkemizde gerek futbolculuk, gerekse şimdi yaptığı antrenörlük görevinde örnek bir kişiliğe sahip olan Hamis Çakır, ülke futbolunda altyapı ve tesisleşmeye önem gösterilmesi gerektiğini söyledi.

YENİDÜZEN'in her hafta farklı bir spor branşında sporcu, antrenör, yönetici veya hakemin konuk olduğu SPORUN İZİNDE yazı dizisinin bu haftaki konuğu olan Hamis Çakır, gençlere de önemli tavsiyelerde bulundu. Siyasi nedenlerden dolayı sporda uygulanan ambargoların kalkacağının umudu olmadığını aktaran Çakır, gençlere bireysel hedef koyması gerektiğini ifade etti.

Geride kalan sezonda Süper Lig ekibi Alsancak Yeşilova'da hem futbolculuk, hem de antrenörlük yapan Hamis Çakır, yeni sezonda BTM 1. Lig ekiplerinden Dikmen Gücü'nün başında olacak.


Hayatını futbola adadı

Hamis Çakır, 1980 yılında Girne’ye bağlı Tepebaşı köyünde doğdu ve büyüdü. Çakır, liglerin her kademesinde oynadı ve milli takıma kadar yükselme şansı oldu. Futbolculuk hayatı dolu dolu geçen Hamis Çakır, şimdilerde antrenörlük yapıyor. Türk Ocağı, Baf Ülkü Yurdu, Küçük Kaymaklı, Gönyeli, Girne Halk Evi, Alsancak Yeşilova ve Karşıyaka kulüplerinde forma giyen eski oyuncu birçok kariyerinde bir çok gol attı, Küçük Kaymaklı formasıyla şampiyonluk yaşadı.

img-9527-kopyala-1.jpg

"En büyük sorun altyapı ve tesisleşme..."

"Bana göre ülke futbolunun en büyük sorunu altyapı ve tesisleşme. Son dönemde büyük kulüplerimiz altyapı ve tesisleşmeye önem veriyor. Bunun gün geçtikçe daha da yaygınlaşması gerekiyor. Başka türlü olmuyor çünkü bu iş çıkılmaz bir hal almaya başladı. Taşıma su ile değirmen dönmüyor. Paralı biri gelecek, bir kaç sene ilgilenecek, hevesi geçince kulüp kendi haline terk edilecek. Yani çok da örnekleri var. Dediğim gibi, altyapı ve tesisleşme gelir getirici yatırımlar yapılması gerekir başka türlü istikrar olmaz."

img-1150-kopyala-1.jpg

"Gençler kendilerine bireysel hedefler koymalı"

Şimdiki gençler bizim neslimize göre daha şanslı... Bizim dönemimize göre daha fazla imkanları var. Son dönemde Buse ve Ahmet Sivri vb örnekler de var. Öncelikle sporcular bireysel hedefler koymalı. Kimse ambargolara sığınmasın bu durum böyle devam edecek gibi görünüyor. onun için bireysel çıkış aramalı ve çok çalışmalılar."

Bu haber toplam 661 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.