“Günü kurtarmak yerine, geleceği planlamalıyız”

“Günü kurtarmak yerine, geleceği planlamalıyız”

Gençlik Gücü formasıyla hentbolda birçok başarıya imza atan başarılı hentbolcu Zeeb Choudhry, “Sporu öncelikli yapmalıyız. Günü kurtarmakla uğraşmak yerine geleceğe yönelik bir plan yapılabilse ülkemizde sayısız yetenekli gencimiz vardır” dedi.

A+A-

SPORUN İZİNDE YAZI DİZİSİ 20 – ZEEB CHOUDHRY

● “Gençlik Gücü camiası olarak en büyük başarımız kupalar ve şampiyonluklar değil, büyük bir aile oluşumuzdur”

 

● “Siz çok iyi bir sporcuysanız dünyanın her yerinde çok iyi bir sporcusunuzdur. Gençlere destek verilirse, en iyi hocalar ile çalışma imkanı verilirse, siz de dünyayı yakalar, geçersiniz”

 

Hüseyin ÖZBARIŞCI

Gençlik Gücü Spor Kulübü’nün kapısından içeri küçük yaşlarda hem hentbolcu, hem de futbolcu olarak giren, yaşı ilerledikçe sadece hentbol branşında devam ederek sayısız başarılara imza atan başarılı hentbolcu Zeeb Choudhry, hentbolun kendisi için büyük anlam ifade ettiğini ve Gençlik Gücü kulübünde bir aile ortamı kurduklarını belirtti.

YENİDÜZEN’in her hafta farklı spor branşlarında, sporcu, antrenör veya hakemin düşüncelerine yer verdiği SPORUN İZİNDE yazı dizisine düşüncelerini aktaran deneyimli hentbolcu, kendi kariyeri adına yakaladığı başarılan bir günde gerçekleşmediğini söyledi, üzerinde emeği olan herkese teşekkürlerini iletti. Gerek hentbol branşında, gerekse ülke sporunun genelinde birçok sorun olduğunu altını çizen Choudhry, “Siz çok iyi bir sporcuysanız dünyanın her yerinde çok iyi bir sporcusunuzdur. Gençlere destek verilirse, en iyi hocalar ile çalışma imkanı verilirse, siz de dünyayı yakalar, geçersiniz” değerlendirmesini yaptı.

Camianın hedeflerinden de bahseden başarılı hentbolcu, “Gençlik Gücü olarak ülke sporunda başarı ile örnek olmak hentboldaki başarının diğer branşlarda da ulaşılması” şeklinde görüş bildirdi.


Kariyeri başarılarla dolu…

-8 x Lig Şampiyonluğu

-9 x Derviş Mişon turnuvası şampiyonluğu

-9x Spor Yazarları Turnuvası şampiyonluğu

-6x cumhurbaşkanlığı kupası

-6x federasyon kupası

-Büyükler Ligi gol krallığı

-Büyükler Ligi asist krallığı

325400881-941597833672102-3460084993908728250-n.jpg


“Başarılar bir günde ulaşabileceğimiz şeyler değildir”

➠ Yıllardır hentbolun içindesiniz ve önemli başarılarınız var. Bu konuda ne söylemek istersiniz?

► “İlkokuldaki ilk hocamdan, Yakın Doğu Üniversitesi’ndeki hocalarıma kasar hepsine teşekkür ederim. Başarılar bir günde ulaşabileceğimiz şeyler değildir. Hepsinin üzerimde çok emeği vardır. En zoru ise başardıktan sonra başlar. Çalışıp orada kalmanın önemi ise standartlarımızı en üst seviyede tutmaya çalışmaktır. Gençlere bu konuda iyi birer örnek olduğumuzu düşünmekteyim. Yıllar önce maçtan sonra yanımıza gelip ‘En beğendiğim oyuncu sensin’ diyen çocuklarla şu an rakip ve takım arkadaşı olarak oynamaktayız. Onlara bir nebze hentbolu sevdirdiysek ne mutlu bize…”

352774458-6494075220643461-2841022971545468147-n.jpg


“En büyük başarımız aile olmak…”

➠ Hentbol sizin için ne ifade eder?

► “Hırs, başarı ve en önemlisi aile… Uzun bir süre birlikte olduğum hocam ve takım arkadaşlarım her zaman birbirimizin iyi gününde ve kötü günümüzde yanında olmuşuzdur. En büyük başarımız kupalar ve şampiyonluklar değil de ailemizdir. Bu aileyi Gençlik Gücü’ne katıp büyütmek en büyük başarımız oldu.”


“ ‘Ambargo var’ deyip geçilmesi en kolayıdır… Çalışmalıyız…”

➠ Yıllardır Kıbrıslı Türklere uygulanan ambargolar söz konusu. Son dönemde de Buse ile bunu kırmayı başardık. Bu konuda ne söylemek istersiniz?

► “Takım sporlarında ambargolar tabii ki büyük etkendir. Bireysel branşlarda dünya standartlarında daha fazla sporcu çıkardık ama ülkede spora olan bakış açısı en büyük ambargodur. Siz çok iyi bir sporcuysanız dünyanın her yerinde çok iyi bir sporcusunuzdur. Gençlere destek verilirse, en iyi hocalar ile çalışma imkanı verilirse, siz de dünyayı yakalar, geçersiniz. Yoksa ‘ambargo var’ deyip geçilmesi en kolayıdır.”

335070607-583081916870510-8608421271917945980-n.jpg

“Günü kurtarmakla uğraşmak yerine geleceğe yönelik bir plan yapılmalı”

➠ Size göre ülkemiz sporunun en büyük eksikliği nedir, nasıl düzeltilmeli?

► "En büyük eksiğimiz spora verilen önemdir, bakış açısıdır. Sonrasında tabii ki tesisleşme, sponsorluk Yasası eksikliği, hedefin olmaması gelir.  Sporu öncelikli yapmalıyız. Günü kurtarmakla uğraşmak yerine geleceğe yönelik bir plan yapılabilse ülkemizde sayısız yetenekli gencimiz vardır. Spor Bakanlığı ve devletin sporu yönlendirmesi…"

 

“Hentbol büyük bir düşüşte…”

➠ Son olarak sizin eklemek istediğiniz bir şey var mı?

► “15 senedir ülke şartlarında en üst seviyede hentbol oynamaktayım. Beşparmak SK görmüş yaşamış son sporculardanım. Ülke hentbolunun zirvesi o zamanda yaşandı ve o günden beridir zirveden düşüş devam ediyor ne yazık ki…  Hentbol, Pandemi döneminden sonra ülke sporları gibi hentbolda yanlış yönetim ve kararlardan dolayı erozyona uğradı. Elimizden geldiğince seviyeyi korusak da ne yazık ki 2 lig 14 takımlı dönemlerden sadece 2 takımlı bir dönem yaşanmaktadır. Hentbolu sevenleri konuya el atıp, gerek maddi, gerek manevi olarak hentbola destek olması gerekmektedir. Yoksa eski günlere güzel hatıra olarak kalacaktır.”


Zeeb Choudhry kimdir?

Zeeb Choudhry, 29 Mart 1994’te Lefkoşa’da doğdu. 6 yaşından itibaren sporun içinde olan başarılı sporcu, Gençlik Gücü’nde en küçükten A takım seviyesine yıllarca futbol oynadı, küçük yaşlarda hentbola başlayıp uzun bir süre 2 branşı birlikte götürdü. Uzun süre sonra bir branşı tercih etmek zorunda kalan Zeeb Choudhry, sonrasında sadece hentbola devam etti.

Bu haber toplam 751 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.