Harikasın Alara

Harikasın Alara

Bilardoda büyük başarı; Alara Ghaffari, Slovenya’da Avrupa şampiyonu

A+A-

Avrupa Cepli Bilardo Federasyonu (European Pocket Billiard Federation - EPBF) tarafından Slovenya’da düzenlenen U17 Avrupa Kızlar Şampiyonası’nda Kıbrıslı Türk sporcumuz Alara Ghaffari Avrupa şampiyonu oldu.

U17, U19 ve Kızlar 2023 Avrupa Bilardo Şampiyonası, 19-26 Temmuz tarihlerinde Kuzey Kıbrıs Bilardo Federasyonu’nun resmi üyesi olduğu EPBF tarafından Slovenya’nın Podčetrtek şehrinde düzenleniyor.

 

SporYeni’nin derlediği haberde organizasyonda yer alan sporcumuz Alara Ghaffari, 8 top disiplinindeki mücadelesinde Pazar günü ilk maçında İsviçre’den Shirin Volery’i 5-2 mağlup ederek bir üst tura yükseldi. Alara, bu turda Polonya’dan İzabella Jonska’yı 5-3 yenerek yarı final vizesi aldı.

Yarı finalde İsveç’ten Linnea Hjalmarström’ü 5-1 ile geçen Alara, zorlu final maçında 4-1 geriye düştüğü Polonyalı İzabella Jonska karşısında maçı geriden gelerek 5-4 kazandı ve 8 top disiplininde önemli bir başarıya imza atarak Avrupa şampiyonu oldu.

 

Uzun yıllardır şampiyonluğu zorlayan, geçtiğimiz yıl Avrupa Gençler Şampiyonası’nda iki bronz ve bir gümüş madalya kazanan Alara, en sonunda şampiyonluğa ulaşmanın mutluluğunu yaşıyor. Organizasyonun resmi internet sayfasına duygularını paylaşan Alara, “Gençler şampiyonasındaki son yılımdı, bundan dolayı şampiyon olduğum için çok mutluyum” ifadelerini kullandı. “Bu başarı için uzun yıllardır çok çalıştım” diyen Alara, “Açıkçası sebebini bilmiyorum ama finalde 4-1 geriye düştüğümde rahatlamıştım. Her topu sayıya çevirerek bir anda skoru 4-4 yaptım. Son sayıyı hatırlamıyorum, inanılmazdı!” açıklamasını yaptı.

Bu haber toplam 1257 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.