“Keşke bisikletçilere ülkemizde de saygı gösterilebilse…”

“Keşke bisikletçilere ülkemizde de saygı gösterilebilse…”

YENİDÜZEN’in SPORUN İZİNDE yazı dizisine konuşan başarılı bisikletçi Ege Erülkü, Kıbrıs’ın kuzeyindeki bisiklet yollarına dikkat çekti, “Keşke ülkemizde diğer ülkelerde olduğu gibi bisikletçilere saygı ve önem gösterilebilse..." dedi.

A+A-

SPORUN İZİNDE YAZI DİZİSİ - 26 (EGE ERÜLKÜ)

⦿ “2025 yılındaki hedeflerimden bahsetmek gerekirse Avrupa şampiyonası pist ve Avrupa Yol Şampiyonası’na ayrıca Dünya Pist Şampiyonası ve yol Dünya Şampiyonası’na katılıp bu yarışlarda ilk 3’te yer almak istiyorum”

Hüseyin ÖZBARIŞCI

Henüz yaşı genç olmasına rağmen bisiklet branşında gerek Türkiye, gerekse Avrupa arenasında dereceler elde ederek, son dönemde dikkat çeken başarılı sporcularımız arasına giren Ege Erülkü bisiklet branşını çok sevdiğini söylüyor.

YENİDÜZEN’in her hafta farklı bir spor branşında kendini kanıtlamış, sporcu, antrenör, hakem veya yöneticilerin konuk ettiği SPORUN İZİNDE yazı dizisine konuşan 16 yaşındaki Ege Erülkü, kısa vadede hedeflerinin 2025 yılında katılacağı şampiyonlarda dereceye girerek, adını daha fazla duyurmak olduğunu söyledi.

Genç bisikletçi, katıldığı turnuvalar dolayısıyla gerek Türkiye, gerekse Avrupa’nın çeşitli yerlerinde bisiklet sürme fırsatı bulduğunu hatırlatarak, Kıbrıs’ın kuzeyinde bisikletçilere gereken önemin göstermediğine dikkat çekti.

Kıbrıslı Türklere siyasi nedenlerden dolayı uygulanan ambargolara da değinen başarılı bisikletçi, ambargoların sporcuları başarılı olma yolunda etkilediğini de sözlerine ekledi.

ege-erulku-4.jpg

 

“13 yaşımdan bu yana severek sürüyorum”

Küçük yaşlardan başlayarak bisiklet branşını yürütüyorsunuz. Neden bisiklet branşı?

“Bisiklet branşına başlamamın en büyük sebebi abilerimin bisikletçi olmasından dolayı… Görüp ve özenerek başladım. 13 yaşından beri bisiklet sürüyorum.”

 

Genç yaşınıza rağmen birçok başarı elde ettiniz. Başarılarınızdan biraz bahseder misiniz?

“Bisiklet branşında 3 yıl boyunca birçok yarışmaya katıldım ve özellikle Türkiye ve Avrupa’da dereceler elde ettim. Özellikle bu yıl zamana karşı Türkiye şampiyonluğunu başarılarımın arasına ekledim. Yakaladığım başarılar için mutlu ve gururluyum.”

ege-erulku-2.jpg

“2025 yılında katılacağım turnuvalarda derece almak istiyorum”

Geleceğe yönelik hedefleriniz nelerdir?

“2025 yılındaki hedeflerimden bahsetmek gerekirse Avrupa Şampiyonası, pist ve Avrupa Yol Şampiyonası’na ayrıca Dünya Pist Şampiyonası ve Yol Dünya Şampiyonası’na katılıp bu yarışlarda ilk 3’te yer almak istiyorum.”

 

“Keşke bisikletçilere ülkemizde de saygı gösterilebilse…”

Çeşitli ülkelerde bisiklet sürme fırsatı buluyorsunuz. Ülkemizde ne yazık ki bisiklet yolları yok denecek kadar az. Bu konuda neler söyleyebilirsiniz?

“Keşke ülkemizde diğer ülkelerde olduğu gibi bisikletçilere saygı ve önem gösterilebilse... Daha fazla bisiklet yolu yaptırılabilse... Ülkemizde bisiklet sporu yaygınlaşmalı.”

 

Ambargolar… Son dönemde Buse Savaşkan örneğini de yaşadık. Genç bir sporcu olarak neler söylemek istersiniz?

“Ülkemizde olan ambargoların bizi başarı anlamında da etkilediği söylenilebilir. Ambargoları bir şekilde kırmak için mücadele etmeliyiz. “

ege-erulku-6.jpg

Bu haber toplam 525 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.