KOP, güneydeki en tehlikeli takımları açıkladı

KOP, güneydeki en tehlikeli takımları açıkladı

Kıbrıs Futbol Federasyonu (KOP) statlarda yaşanan kavga ve taşkınlıklar konusunda tehlike düzeyi en yüksek 10 takımı belirledi.

A+A-

Fileleftheros KOP’un, Kıbrıs Rum polisinin, statlarda gerekli güvenlik prosedürlerinin uygulanmaması halinde polisin maçlarda görev yapmayacağı ihtarı üzerine hem risk düzeyi yüksek 10 takımı açıkladığını hem de “yüksek riskli maçlara” götürülebilecek konuk takım taraftarı sayısına sınırlama getirdiğini yazdı.

Habere göre KOP’un dün açıkladığı en tehlikeli takımlar listesinde APOEL, Omonia-Lefkoşa, AEL, Apollon, Aris, Anorthosi, AEK, Baf FC, Omonia 29M ve Nea Salamina” bulunuyor.

KOP açıklamasında, 2024-2025 sezonunda, tehlike düzeyi yüksek takımlarla yapılacak karşılaşmalarda konuk takım tarafından stada götürülebilecek taraftar sayısının 800 ile sınırlandırıldığı bilgisi verildi. Açıklamada, götürülecek taraftar sayısının, maçın oynanacağı stadın kapasitesinin yüzde 10’undan fazla olmaması şartıyla 800 kişi olabileceğini, bu rakam stat kapasitesinin yüzde 10’undan fazla ise, götürülecek taraftar sayısının stat kapasitenin yüzde 10’u kadar olabileceği detayına yer verildi.

KOP Başkanı Yorgos Kumas, Hristodulidis hükümetinin, Doğu Akdeniz bölgesinde bir mesele çıkar ve tahliye edilecek yabancıların konuk edileceği ülke olması gereği halinde, Kıbrıs Rum polisinin riskli bölgelerden tahliyelere daha çok personel angaje edebilmesi için, karşı takımın sahasında oynanacak maçlara taraftarlar götürülmesinin yasaklanması önerisini de kabul ettiklerini açıkladı.

Bu haber toplam 1237 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.