“Önemli olan profesyonel olmak değil, devamını getirebilmektir”

“Önemli olan profesyonel olmak değil, devamını getirebilmektir”

GELECEĞİN KRAMPONLARI YAZI DİZİSİ (69) – MUSTAFA ÇİÇEKLİ

A+A-

“ŞİMDİKİ HEDEFİM İYİ YERE GELMEK”… ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu Girne Halk Evi futbolcusu Mustafa Çiçekli; “Şimdiki hedefim daha iyi yerlere gelmek. Profesyonel olduktan sonra şunu öğrendim. Önemli olan profesyonel olmak değil olduktan sonra devamını getirebilmektir”

 

“BİZ GENÇLER ÇOK ÇALIŞIP FORMAYI KAPMAMIZ LAZIM”… Mustafa Çiçekli; “Biz gençler olarak önümüze sunulan güzel teklifleri geri çevirmememiz gerek. Hep karşı taratan bir şey beklememek lazım, daha çok çalışıp o formayı almak lazım. En önemlisi sabretmek, hemen kendini bırakmamak lazım…”

Hüseyin ÖZBARIŞCI

Ülkemiz futbolunda takımlar genç oyunculara şans veriyor, gençler A takımda kendilerine verilen şansı iyi değerlendirmek için çalışıyor. ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinde bu fırsatı yakalayan oyuncular, düşüncelerini ve hedeflerini anlatıyor.

‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu, Girne Halk Evi’nin genç oyuncularından Mustafa Çiçekli…  Şu anda 21 yaşında olan ve Türkiye ekiplerinden Mersin İdman Yurdu takımında da forma giyme şans bulan Çiçekli, yaşadığı anıları, ülke futbolu ile Türkiye’deki futbol arasındaki farkı ve geleceği hakkındaki hedeflerini her hafta Pazartesi günleri YENİDÜZEN’de yayınlanan ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisine anlattı.

 

İlk A takım maçınızı anlatabilir misiniz? O maçtaki duygularınız nelerdi?

Profesyonel olarak ilk maçım Mersin İdman Yurdu - Bodrum Belediyespor maçıydı. O zaman 2. Lig’de mücadele ediyorduk. Doğal olarak çok heyecanlanmıştım ama o heyecanın olması lazım. O heyecanı kaybetmemek lazım. Sana özgüveni, mücadeleyi, isteği o veriyor. O yüzden ilk çıktığım maçımda iyi bir performans göstermiştim ve böylelikle formayı almıştım.

 

Bildiğiniz gibi bu sezon gibi futbol yok. Genç bir oyuncu olarak bu konudaki düşünceleriniz nelerdir?

Ben aslında futbol oynanmaması için bir sebep göremiyorum. İsteseler oynatabilirler ama neden oynatmıyorlar bir anlam veremiyorum açıkçası. Kıbrıs’ta da tanıdığım gördüğüm birçok yetenekli futbolcular var. Karakterli insanlar var ama onlar futbol oynayamıyorlar. Bu beni baya bir üzüyor. Türkiye’nin durumu vaka olarak Kıbrıs’a göre çok daha fazla ama orada futbol devam ediyor. Bu güzel bir şey inşallah futbol hep devam eder, futbolsuz hayat düşünemiyorum.

 

“Kıbrıs’ta futbol ikinci planda”

Türkiye'deki futbol ile ülkemiz futbolu arasında ne gibi farklılıklar var?

Öncelikle Türkiye’de futbolu profesyonel olarak yapan insanlar, futbolu iş olarak görüp sadece futbola odaklanıyorlar. Kıbrıs’ta da futbol hep ikinci planda kalıyor. İnsanların kendi işleri var doğal olarak futbolu ikinci plana atıyorlar. Çünkü onlara da alacakları parayı garanti etmiyorlar.

 

“İlk hedefimi gerçekleştirdim, şimdiki hedefim iyi bir yere gelebilmek”

Gelecek için hedefleriniz nelerdir?

Ben futbol için çok hayal kurdum, çok istedim, sabrettim, bırakmadım, daha çok çalıştım… İlk hedefim profesyonel olmaktı o da oldu Allah’a şükür… Şimdiki hedefim daha iyi yerlere gelmek. Profesyonel olduktan sonra şunu öğrendim. Önemli olan profesyonel olmak değil olduktan sonra devamını getirebilmektir. Bunun için de çalışmak lazım hem de çok çalışmak lazım.

 

Futbol sizin için ne anlam ifade eder?

Futbol benim hayatımın çok önemli bir yerinde. Futbol olmasa ne yapardım inanın bilmiyorum… İyi ki futbol var.

 

Bazı kuralların değişmesiyle gençler eskiye göre daha fazla şans buluyor. Genç bir futbolcu olarak bu konudaki düşünceleriniz nelerdir?

Gerçekten bu çok güzel bir şey. Böyle şeylerin yapılması lazım. Biz gençler olarak önümüze sunulan güzel teklifleri geri çevirmememiz gerek. Hep karşı taratan bir şey beklememek lazım, daha çok çalışıp o formayı almak lazım. En önemlisi sabretmek, hemen kendini bırakmamak lazım… Genç olan arkadaşlar, insanın istedikten sonra yapamayacağı bir şey yok. Yeter ki biz gençler olarak isteyelim.

 

“Çok çalışmak, tekrar yapmak, sabretmek…”

Size göre başarılı olmanın sırrı nedir?

Çok çalışmak, çok tekrar yapmak ve kendi hatanı görüp o hatayı minimum seviyeye düşürmek… Tabii ki en önemlisi de sabretmek…

 

Sizce ülke futbolunun en büyük sorunu nedir?

İlk önce futbolcuların hakları daha sonra da disiplin en önemlisi…

 

Son olarak sizin eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Bu röportajı gerçekleştirdiğiniz için sizlere teşekkür ederim. İnşallah insanlara futbollarını geri verirler. Dediğim gibi burada çok yetenekli futbolcular var, onların kötü olmasını ve futbolsuz kalmalarını istemem.


Profesyonellik deneyimini yaşadı

Girne Halk Evi’nin 21 yaşındaki futbolcusu Mustafa Çiçekli, futbola Türkiye ekiplerinden Mersin İdman Yurdu’nda başladı. Orada profesyonellik deneyimi yaşayan genç oyuncu, daha sonra ülkemizde, Girne Halk Evi takımında forma giymeye başladı. Genç oyuncu profesyonellik olan ilk hedefini gerçekleştirdiğini, şimdiki hedefinin de iyi yere gelmek olduğunu söylüyor.

Bu haber toplam 1854 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum