“Alın teri yok sayılamaz”

KTFAD Başkanı Süleyman Göktaş, son zamanlarda basın-yayın organlarındaki söylemleri eleştirdi. Göktaş, sporun paydaşalarının alın terlerini yok saymanın, futbolu sevmezler ilan etmenin yerinde bir yaklaşım olmadığını belirtti

Bakanlar Kurulu tarafından 1 Ekim’e kadar faaliyetleri durdurulan futbolun geleceği nasıl şekilleneceği konusu, 25 Eylül Cuma günü yapılacak olan Kıbrıs Türk Futbol Federasyon Mali Genel Kurulu’nda gündeme getirilmeye hazırlanılırken, kulüplerin karar vermesi istenecek. Futbolun bir yıl askıya alınması gündemdeki sıcaklığını korurken, bu yönde yapılan açıklamalar, yorumlar ve başlayan tartışmalar, hat safaya çıkarken, futbolun paydaşları içerisinde yer alan Kıbrıs Türk Futbol Antrenörleri Derneği (KTFAD) başkanı Süleyman Göktaş, yaşanan gelişmelerle ilgili basın bildirisi yayınladı.

 

Göktaş: ‘Futbolu en çok seven benim’ söylemleri, tehlikeli bir yaklaşım

KTFAD Başkanı Süleyman Göktaş imzalı basın bildirisinde şu ifadelere yer verildi:

“Ahmed Sami Topcan, Necdet Ünel, Özer Esenyel, Nevvar Nolan, Ömer Adal, Niyazi Okutan, Hasan Sertoğlu, bu kadar saydığımız bu değerli isimler, 1955 yılında kurulan Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu günümüze kadar her zorluğa göğüs gererek futbolumuzu bugünkü konumuna getirilmiştir. Federasyonumuzu bir gemi olduğunu düşünürsek, bu gemide kulüp başkanları, yöneticiler, antrenörler, hakemler, gözlemciler futbolcular vs. yerlerini her daim almaktadırlar. Futbol öyle bir olgudur ki, içine giren her kesim ona başka bir sevgi ile bakmaktadır. Kulüpler Birliği başkanın söylemi gibi futbolu sadece birileri sevmez, kitleler bu oyunun peşindedir. Malesef son günlerde gerek radyo, gerekse de TV programlarında futbolu en çok seven benim, benden başkası futbolu sevemez bunun tartışması gibi söylemler ön plana çıkmaktadır. Bu yaklaşım tamamen ego tatmin etmektir ve tehlikeli bir yaklaşımdır.”

 

“Alın terini yok saymak, yerinde bir yaklaşım değildir”

“Antrenörler, hakemler yıllardır bu sektörde ekonomik gelir elde etmektedir. Belli bir dönemden sonra bu çarka futbolcular da dahil olmuştur. Yöneticiler her zaman bu çarkı döndürebilmek için uğraş vermektediler. Bu profesyonel yaklaşımın sorumlusu pek tabi ki kulüp başkanlarıdır. “Emek en yüce değerdir” cümlesinden harek ederek antrenör, hakem, gözlemci, sağlıkcı ve futbolcuların alın terlerini yok saymak, onları futbolu sevmezler ilan etmek kanımca yerinde bir yaklaşım değildir. Böylesi düşünce ve söylemlerden uzaklaşıp futbolumuzu nasıl ve ne şekilde daha üst seviyelere taşırız bunu tartışmalıyız. Gündüz Tekin Onay’ın “Antrenör bir şey değil, çok şeydir” söylemine atıfta bulunarak, Antrenörler Derneği olarak futbola her zaman destek vermeye hazır olduğumuzu, bir kez daha belirtir, saygılar sunarım.”

FUTBOL Haberleri

Drift sezonu YDÜ Kampüsü’nde devam ediyor
Dumlupınar’dan 700. gol
KTFF – Azbuzu işbirliği sürüyor
BTM Kurulu Kararları açıklandı
Disiplin Kurulu kararları açıklandı