Altyapılar ile ilgili üç haber gözüme çarptı dün gazeteleri okurken.
Bakanlar Kurulu’nun antrenman izinlerini vermesinin ardından Gönyeli Akademi top başı yaptı. Hasan Özkan koordinatörlüğünde sahaya inen çeşitli yaş gruplarındaki çocuklar, çok özledikleri futbolu ile yeniden buluştular. Bu sürede, alt yaş kategorileri de çok etkilendi kapanmadan. Sahada eforunu harcayamayan, ter dökemeyen, enerjisini atamayan çocukların ne kadar sıkıntı yaşadıklarını gözlemledik.
Diğer haber de Çetinkaya’dan… Bu sezon 1’inci Lig’de mücadele edecek olan Çetinkaya’da açılım ile birlikte Futbol Akademisi’ne ağırlık verdi ve çalışmalarına başladı.
Diyalog’tan Kaya Emiroğlu’na konuşan Çetinkaya Kulüp Başkanı Ceran Tunalı, futbolsuz geçen son dönemde boş durmadıklarını ve özellikle altyapıya yoğunlaştıklarını söyledi. Futbol Akademi’lerinin Salih Işık yönetiminde çalışmalarına devam ettiğine işaret eden Tunalı, “Çok yetenekli çocuklarımız vardır. Onları ülke futboluna da kazandırmayı amaçlıyoruz. Gelecek on yılın şampiyonlarını yetiştirmek istiyoruz” dedi.
***
(Tesisler ile ilgili de konuştu Tunalı ve üçüncü sahalarının tamamlanmış olduğunu vurguladı. Tesisleşme adına önemli bir haberdi bu da.)
***
Ve Kaymaklı…
Küçük Kaymaklı’da da altyapılarda çalışmalar başladı. Küçük Kaymaklı Futbol Altyapı Koordinatörü Salih Sakallı, katıldığı radyo programında 1998 yılında dönemin kulüp başkanı Hasan Sertoğlu’nun katkılarıyla Futbol Altyapı’yı kurduklarını hatırlattı. Sakallı, her zaman karakterli, kaliteli ve disiplinli futbolcular yetiştirmeyi hedeflediklerini vurguladı.
Sakallı ayrıca açıklamalarında, “Şu an toparlanma sürecindeyiz. Altyapıda kapanmadan önce toplam 250 civarı sporcumuz vardı. Şimdi yeniden bu sayıyı artırmak istiyoruz. Amacımız yeniden altyapımızı iyi duruma getirmektir” dedi.
***
Küçük Kaymaklı, demişken ayrı bir parantez açmamız daha gerekecek.
Kulüp Başkanı Akay Aşina, Kıbrıs’tan Şükrü Burağan’a konuştu ve tesisleşme hedeflerini anlattı, Spor Dairesi’nin soğuk tavrını eleştirdi.
Aşina, bugüne kadar Küçük Kaymaklı’ya yakışır birçok tesisleşme adımı attıklarını, altyapı kategorileri için ayrı ayrı soyunma odaları yanında stadın doğu yakasına iki katlı ofis binası yaptırdıklarını ifade ederek, tüm bunları Spor Dairesi’nin katkısından uzak, kendi imkanları ile hayata geçirdiklerini belirtti.
Aşina, stadın doğu yakasında daha önce yapılan modern soyunma odaları, halı saha ve sentetik antrenman sahasına ek olarak kattıkları değerleri gençlerin yetiştirilmesi amacı ile hizmete soktuklarını, hedefledikleri stadın aydınlatması konusunda başvurdukları Spor Dairesi’nden yine olumlu geri dönüş göremediklerini söyledi.