Bu zemine bu futbol çok bile!

Ertuğ Erçin

Uzun bir hazırlık dönemi sonunda, çalan ilk düdükle, sezona Karşıyaka Şampiyon Melekler Stadı’nda başlayan, bölgenin iki takımının karşılaşmasında, gözler saha içi ve saha kenarında yapılan mücadele ve müdahaleler sonucu kazanın çıkacağı bir maça ve sezona başlamış olduk. Her iki takımın başında ligin en tecrübeli teknik adamlarının olduğunu düşünürsek maçın çekişmeli ve her anında bir aksiyonun olacağını kaçınılmazdı.

Alsancak Yeşilova takımı nokta atışı yapılan transferlerle takımının gücünü geçen sezona göre yukarıya taşıdı. Sezon boyunca özellikle kendi sahalarında çok daha güçlü bir oyun ile izleteceklerini umuyorum. Teknik diziliş ve oyun planlarına bağlı kalarak, iyi savunup kendilerine has uzun toplarla Weston’un yaptığı servislerle hücum geçişlerini deneyip başarılı oldular. Caner Oshan takımları mücadeleci ve sonuç odaklı takım yapısı ile her maçı kazanmak için oynayan bir görüntüde olurlar. Sonuç olarak öne geçip oyunu koparacakları pozisyonları iyi değerlendirirlerse maçın sonlarını ligin genelinde daha rahat oynayacaklardır. Bu arada bu saha zemininde oynanabilecek en doğru oyunu oynadıklarını söyleyebilirim. Bu takım kadro derinliği ve oyuncuların oyun bilgileriyle hücum da set oyunlarını bizlere göstermesi gerekiyor. İlerleyen haftalarda bunu göreceğimizi düşünüyorum. Yönetimsel beklentinin takım oluşturmalarından da anlayacağımız gibi ilk 5 içinde ligi tamamlayarak, kupada geçtiğimiz sezon bunu başaran Göçmenköy etkisini yaratmak isteyeceklerdir.

Karşıyaka takımını anlatmadan önce bu güzel davranışlarıyla, stadlarının adını, “Şampiyon Melekler Stadı” olarak değişmeleri çok büyük övgüyü hak ediyor. Yönetim kurulunu bu örnek davranış ve gösterdikleri sağduyulu yaklaşım için tebrik ediyorum. Fakat ayni yönetimi saha zeminin kötü değil çok kötü olmasından ötürü, gerekli tedbirlerin bir an önce alınması için dikkat etmeleri gerektiğini söylemeden geçemeyeceğim. Zira 90 dakika boyunca sahada bırakın top sürüp, pas yapabilmeyi koşmakta güçlük çeken oyunculara bunu layık görmemeliyiz. Mehmet Bolkan ve teknik heyeti oyuncularına aktardıkları taktiksel düşünce ve rakip takımın analizini iyi anlattıklarını gördük. İlk kez forma şansı verdikleri genç oyuncular görevlerini tam olarak sahaya yansıttılar. Taktik disipline sahip bir oyun ortaya koydular. Defansif olarak uzun topları karşılamakta zorlansalar da iyi mücadele ettiklerini söyleyebilirim. Fakat ayni başarıyı hücumlarda gösteremediler. Sonuç olarak maçı kaybettiler fakat henüz hazır olmayan Bahadır Göçben ve Tacettin Kose’nin formlarını yukarıya çıkarınca sahalarında kolay maç kaybetmeyen, çok daha dişli bir Karşıyaka takımı izleyeceğimizin sinyalini verdiler. Yönetimin bir an önce saha zeminine çare bulması hem kendi oyuncuları hem de rakip oyuncular için riskli olan bu durumu ivedilikle düzeltmesi gerekiyor.

Hakem değerlendirmesi; Turgay Misk genel olarak pozisyonlara yakın ve oyuncuların itiraz etmelerine maç boyunca izin vermedi. Saha içi kondisyonu ve duruşu son derece iyi gözüktü. Yardımcı hakemleri Serdar Gürpınar ve Ahmet Genç ile birlikte iyi bir maçı geride bıraktılar.

Maçın adamı; Attığı gol ve asiste ek olarak hareketli oyun yapısı, hava toplarının hepsini arkadaşlarına servis etmesi ve savunma olarak da katkı vermesiyle Jonathan Weston oldu.