Ceza Kurulu’nun kararı YİM’e taşındı

Basketbol Federasyonu, Spor Dairesi Genel Ceza Kurulu’nun Koop Spor lehine verdiği kararı Yüksek İdare Mahkemesi’ne (YİM) taşıdı.

Federasyon, Spor Dairesi Genel Ceza Kurulu'nun verdiği kararın hukuki dayanağı olmadığını ve usulsüz bir şekilde alındığını ileri sürerek, yargıya başvurduğu belirtildi.

Federasyon adına Avukat Fevzi Hansel tarafından Yüksek İdare Mahkemesi’ne sunulan dava dilekçesinde, sadece kararın iptali değil, aynı zamanda kararın yürütmesinin durdurulması da talep edildi.

 

Ne olmuştu?

Koopspor, oyuncuları Temur Rustamov’a usule uygun olmadığını iddia ederek Basketbol Federasyonu’nun serbest transfer hakkı vermesi ve oyuncunun Caesar Gençler Birliği’ne transfer olması sonrasında Extend Büyük Erkekler Ligi’nden çekilme kararı almıştı. Karar sonrasında Basketbol Federasyonu da Koopspor’u tüm yaş gruplarından 1 yıl süre ile liglerden men ettiğini açıklamıştı. Bu gelişme sonrasında Koopspor özellikle alt yaş gruplarının mağduriyetinden dolayı konuyu Spor Dairesi Genel Ceza Kurulu’na taşımıştı.

Ceza Kurulu haziran ayında Basketbol Federasyonu’nun Koopspor’a verdiği liglerden 1 yıl süre ile men cezasına yönelik durdurma kararı üretmişti. Kurul temmuz ayında ise Federasyon Başkanı Ertuğ Nasıroğlu’na 6 ay süre ile geçici hak mahrumiyeti, Hukuk İşleri Sorumlusu Ratibe O. Altunç’a da uyarı cezası verdiğini duyurmuştu.

BASKETBOL Haberleri

“Hakem havuzumuzu genişleteceğiz”
Basketbolda yeni MHK Başkanı Nusret Sırdar
Akdeniz Spor Birliği Streetball Turnuvası için geri sayım
Basketbolda Olağanüstü Genel Kurul 28 Eylül’de
Gençler Birliği, Kosova’da ikinci dostluk maçını oynadı