Doğan’da anlamlı galibiyet

Hasan Küçük

Doğan Türk Birliği kendi saha ve seyircisi önünde konuk ettiği Miracle Değirmenlik karşısında her iki yarıda Tunç’un attığı iki golle rakibini 2-0 yenerek üçte üç yaptı.

Her iki takım taraftarının da yerini aldığı haftanın son karşılaşmasında beklenen özlenen futbolu görmek mümkün olmadı. Netice oyunu olarak gördüğümüz bu karşılaşmada Doğan Türk Birliği istediği üç puanı hanesine yazmayı bildi.

Uzun toplarla birbirlerine üstünlük sağlamak isteyen futbolcular orta sahada istediklerini yapamadılar, topları kanatlara da taşımakta zorlandılar ve oyun içerisinde çok top kayıpları yaptılar. Doğan sağ kanattan geliştirdiği ender atakta golünü buldu. Değirmenlik defansının boşluğundan da yararlanan Tunç’un vuruşunda kaleci Hasan da gerekli müdahaleyi yapamadı ve Doğan Türk Birliği aradığı golü buldu. İlk yarının sonunda kaleci Dursun Cem de uzaktan atılan sert şutu önledi beraberlik gölüne engel oldu.

İkinci yarının başlaması ile Değirmenlik yaptığı oyuncu değişikliği ile baskı kurmaya çalıştı ancak Doğan defansı erken toparlandı ve topu önde basmaya başladı. Orta sahada yapılan top kayıpları oyunun dengesini de bozdu, top bir o tarafta bir bu tarafta gezinip durdu.

Uzun toparla ileride şans denemek isteyen Değirmenlik ileriye gönderdiği topun ayni şekilde Doğan defansı tarafından ileriye gönderilmesi ile topu filelerinde gördü. İleride topla buluşan Tunç defans futbolcularını da geçerek kaleci Hasan’ın uzanamayacağı köşeye topu bırakarak kendisinin ve takımının ikinci golünü kaydetti.

Değirmenlik takımı 5 değişikliğini yaptı, 75’nci dakikada oyuna dahil olan Doğan 82’nci dakikada sakatlık geçirdi ve oyuna devam edemedi. Geriye kalan dakikaları Değirmenlik 10 kişi ile tamamladı.

Doğan Türk Birliği aldığı galibiyet ile üçte üç yaparak puanını 9’a çıkardı. Miracle Değirmenlik futbolcularının henüz hazır olmadığının görüldüğü karşılaşmada ileriki haftalarda yapacakları karşılaşmalarda da hayli zorlanacak bir görüntü sergiledi.