Girdi-Attı-Atıldı

Haldun Oktay

Karşıyaka için son derece dramatik bir maç oldu. Ev sahibi kendi sahasındaki maça oldukça etkili başladı. Oyunun kontrolünü elinde tutu.

Lefke savunmasının hatasını affetmedi ve skor avantajını da yakaladı. Lefke golden sonra tepki verir beklentisi ilk kırkbeş dakikada olmadı bu beklenti boşa çıktı. Aslında Lefke’nin oyuna ortak olamamasının nedeni Karşıyaka’nın sahaya yansıttığı perfonmanstan kaynaklanmaktaydı.

Savunma dörtlüsü son dakikaya kadar neredeyse sıfır hata ile oynadı. Savunmanın göbeğinde Bahattin ve Eyüp uyum içinde oynadı. Bekler Furkan ve Muhammet Emin Işık bu tempoya ayak uydurdu. Hep yakın kaldılar. Savunmada açık vermediler. Geçişlerde de takıma destek verdiler.

Maçın neredeyse genelinde Muhammet Işık ve Ceylan Taneri sağ taraftan etkili ataklar geliştirdiler. Diğer tarafta aynı uyum Lungelo Mishali- Furkan arasında da vardı. Bu performansa orta alanda Lawrence ve James de destek verdi. Mishali ise fırsatçılığını konuşturdu ve golünü attı.

Golden sonra da oyuna hakim olan bir takımın kaybetme nedeni son derece açıktı aslında. Karşında direnç göstermeyen senin koşularına cevap veremeyen bir takım varken sonderece gereksiz hareketler yaptı Karşıyaka futbolcuları. Sık sık kendilerini yere atıp oyunu durdurdular. Bence bu yapılacak en büyük hataydı. Oysa ki bu bölümde skoru geliştirme şansları vardı.

Lefke’nin oyuna başlangıcı yanlıştı ve sonuç üretmek imkansızdı. Bekleyen bir takıma karşı uzun atıp çıkmak hataydı. Candy ve Kouassi genelde savunma arkasına yaptığı koşular ile öne çıkan isimler. Israrla bu futbolculara uzun atıldı ve kalabalık Karşıyaka savunması arasında atılan tüm toplar eridi. Kanat oyuncuları statik kaldı.

Bence içeri kat ederek Mustafa Süzgen ve Mustafa Tahsildaroğullarına alternatif alanlar yaratmalıydılar. Soyunma odası çıkışı Çağan hoca oyuna birkaç defa dokundu.

Önce Gökan hamlesini yaptı. Ama Gökan çok şanssız bir şekilde sakatlandı ve hemen yedek kulübesine geri dönmek zorunda kaldı.

Son çeyrekte Lefke yedek kulübesinden gelenler oyuna ciddi katkı sağladılar. Erkan Yolaç, Mehmet Kum ve Caner Sevin’in koşuları ve doğru baskıları sayesinde oyuna denge geldi. Lefke’nin en son hamlesi Kasım Tağman’dı.

Usta golcü oyuna girdikten sonar ilk dokunuşunu gole çevirdi. Hemen arkasından bir dokunuş daha yaparak kabus gibi başlayan maçın mutlu sonla neticelenmesini sağladı.

Kasım Tağman oyuna yetmişbeşinci dakikada girdi, gollerini attı ve uzatma dakikalarında oyundan atıldı.