Girne’de streetball heyecanı yaşandı

Akdeniz Spor Birliği (ASB) 6. Streetball Turnuvası Adelante Construction ana sponsorluğunda 11-13 Ekim tarihlerinde Girne Belediyesi Tenis Kulübü’nde düzenlendi. Turnuvaya 100 takım katılırken, 160’ın üzerinde maç oynandı.

ASB’nin 20. kuruluş yıldönümü dolayısı ile ilk gün tüm branşlardan oyuncu ve antrenörlerin katılımı ile bir kortej yürüyüşü düzenlenerek hem 20. yıl kutlandı hem de turnuvanın açılışı gerçekleşti.

 

Deniz: ASB 20 yıldır ülke sporuna hizmet ediyor

Açılışta konuşan ASB Başkanı Serhat Deniz, ASB’nin 20 yıldır ülke sporuna hizmet ettiğini, temel amaçlarının çocuk ve gençlere spor ortamları yaratarak onların ülkeye faydalı bireyler olarak yetişmesini sağlamak olduğunu belirtti. Deniz ayrıca Adelante Construction direktörü Oğuz Alp Tan’ın destekleriyle ülke sporuna kalıcı, sürdürülebilir bir yapı için çalışmaların yapıldığını ve destekleri için teşekkürlerini belirtti.

Deniz ayrıca konuşmasında Girne Belediyesi’nin de bundan önceki yıllarda olduğu gibi yine işbirlikleri ve özelde Girne sporuna, genelde ise ülke sporuna verdikleri destekten dolayı teşekkür etti.

Şenkul: İşbirliği ve desteğimiz sürecek

Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul ise bu güzel organizasyondan dolayı ASB’yi kutladığını bundan sonraki süreçte de işbirliği ve desteklerinin süreceğini, 20 yıldır ülke sporuna hizmet veren Akdeniz Spor Birliğini kutladığını belirtti.

Şenkul tesisleşme konusunda da ileriki süreçte atılımlar yapılacağını ve Akdeniz Spor Birliği ile işbirliklerine devam edeceklerini söyledi.

 

Ödüller verildi

6. Akdeniz Spor Birliği Streetball Turnuvası açılışında kulüpteki tüm branşlarda faaliyet gösteren sporcular da yer aldı. Basketbol, voleybol, badminton, okçuluk, floor curling, masa tenisi, eskrim ve futbol tenisinde faaliyet gösteren yaklaşık 400 sporcu açılışa katıldı.

Yine birinci gün basketbol sporunda iz bırakan basketbolcular arasında bir gösteri maçı yapıldı ve gençler ülkenin önemli basketbolcularını izleme fırsatı buldu.

Turnuva’nın son günü olan 13 Ekim Pazar gecesi gerçekleştirilen ödül töreninde Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Girne Belediyesi Meclis Üyeleri, Akdeniz Spor Birliği kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Serhat Deniz, Yönetim Kurulu Üyeleri, Adelante Construction Direktörü Oğuz Alp Tan derece elde eden sporculara ödüllerini takdim etti.

BASKETBOL Haberleri

Antrenörler ve hakemler eğitimden geçti
Antrenör Gelişim Semineri’ne ilgi yüksek
Ceza Kurulu’nun kararı YİM’e taşındı
“Hakem havuzumuzu genişleteceğiz”
Basketbolda yeni MHK Başkanı Nusret Sırdar