Hasan Piro Etkisi

Ertuğ Erçin

Geçtiğimiz yıl 1.lig de karşılaşan, bu sezon rekabetlerini Süper Lig’e taşıyan, büyük umutlarla Süper Lig de şampiyonluk beklentisiyle hazırlanan Miracle Değirmenlik, bir yandan da bu ligde kalıcı olmayı isteyen Esentepe takımının karşılaşmasında, Esentepe geçen yıl olduğu gibi rakibinden puan çıkarmayı hedefleyerek başladı. Değirmenlik ise geçtiğimiz haftanın kaybının telafisi için mutlak 3 puan için sahaya çıktı.

Değirmenlik takımı özellikle savunma geçişlerinde çok sıkıntılar yaşadı. Maçın hem başında 0-0 iken hem de 1-0 öne geçince bu durumda gözükmeleri onlar için çok büyük tehlikeler yaratabilir. Taktik, düşünce olarak oyunu üçüncü bölgede oynamak istemeleri, sahasına sıkıştırdıkları rakiplerini kenar adamlarıyla kullanarak açmayı denemeden, ortadan delip gitmeyi düşünmeleri kendileri için büyük bir dezavantaj. Yabancı oyuncu kaliteleri çok iyi fakat hemen gol bulmak için sabırsız oyun yapıları, ligin devamında gol pozisyonu üretmek ve sonuçlandırabilme açısından sorun olabilir. Özgü Bayraktar her ne kadar kendini kanıtlamış bir teknik adam olsa da, takımının hemen sonuca gitme ve ezerek kazanma içgüdüsünü bir kenara bıraktırıp, doğru oyunla kazanmasını anlatamaz ve oyuncular da bunu sahaya taşıyamazsa iyi kurulan bu takımın kolay maç kazanması mümkün olmayacaktır. Yönetimin beklentisinin çok yüksek olması, oyuncuların sahaya gerçek performanslarını yansıtamamalarına neden oluyor. Takım üstünde oluşan bu baskıyı kırma görevi ise Özgü Hoca ve ekibinin olacaktır. Hedef-Sonuç ilişkisi, başarıya giderken doğru planlanıp, sabır ile hareket edilmezse duvara çarpabilecek bir görüntüyü getirebilir.

Esentepe takımı maçın başında pozisyonları üreten, geriden oyun kurarak çıkmayı deneyen, doğru yaptığı çıkışlarda ve hızlı çıktığı pozisyonlarda tehlike yaratmaya çalıştı. Öne geçebilse maçın seyri çok daha farklı olabilirdi. Geriden oyun kurarken yapılan basit hata sonucunda, yaptıkları penaltı pozisyonuyla geriye düştüler. Artık farklı bir oyun yapısına bürünüp önde daha fazla adamla görünerek maçı çevirmeye çalıştılar. Yabancı oyuncularının oldukça iyi adamlar olduklarını söyleyebiliriz. Geçiş oyununa uygun hücum adamları ligin genelinde etkili olacaktır. Kılıç Ali Kahraman takımını maça çok iyi hazırladı. Oyunun iki yönünü de takımına oynatmaya çalışması, onun ne kadar iyi bir teknik adam olduğunu gösterdi. Esentepe takımının sonuç ne olursa olsun sahada gösterdikleri mücadele onların oyun kültürlerini yansıtıyor. Farklı yenildikleri maçın son düdüğüne kadar bile maçı hiç bırakmayarak, karakterlerini sahaya koyan bu genç oyuncuların gelecekte çok daha iyi işler başaracağını düşünüyorum. Yönetim bu oyunculara ve tecrübeli teknik adam Kılıç Ali Kahraman’a sahip çıkarsa, lig yarışında bu yıl tutunarak oyuncularının tecrübe kazanmasıyla gelecek yıllar için daha umutlu ve dişli bir takım görüntüsüne bürüneceklerdir.

Maçın Hakemleri; Osman Özpaşa, Buse Bağrıkara, Serdar Gürpınar hakem üçlüsü iyi bir maç çıkardı. Osman Özpaşa maç genelinde 10 sarı kart çıkarttı. Fakat hepsi yerindeydi.

Maçın adamı; Kaleci Hasan Piro bugün üstüne düşeni yaparak, tüm maçı kalesine yollanan uzun topları alarak verdiği güvenle takımını rahatlattı ve görevini yerine getirerek. Sakin kalarak takımının kazanmasını sağlamış oldu.