Kartal son dakika güldü

Hasan Küçük

Sezon öncesinde oynanan KTSYD Kupası’ndaki karşılaşma Yenicami’nin galibiyeti ile sonuçlanmıştı. Yenicami ile Miracle Değirmenlik ligin ilk karşılaşmasında da dün akşam karşı karşıya geldi.

Vasatın üzerine çıkmayan karşılaşmada her iki takım da birbirine üstünlük sağlayamadı ancak ilk yarıda Değirmenlik takımının Yenicami ceza alanı içerisinde bulduğu pozisyonlar vardı. Son vuruşları yapamayan Değirmenlik bunlardan yararlanamadı.

İkinci yarının hemen başında Değirmenlik takımından Hüseyin rakibine yaptığı kasti hareket ile direk kırmızı kartla oyun dışına gönderildi. Bu dakikadan sonra Değirmenlik sahada 10 kişi ile devam ederken tehlikeli ataklar geliştirerek rakibine karşı üstünlük sağlamaya çalıştı. Yenicami kenar yönetimi yaptığı değişiklikler ile orta sahadaki sorununu çözmek için oyuna Hascan ile Fikret’i aldı. Oyunda dengeyi sağladı ve uzaktan atılan şutlar ile galibiyet golü aradı, Sylla ile galibiyet golünü de buldu.

Sylla gol sevincini tribünlere çıkarak taraftarları ile kutlarken ilk yarıda görmüş olduğu sarı kartı unutmuş olacak ki oyun alanına döndüğü zaman hakem tarafından ikinci sarı kartı da görerek kırmızı kart ile oyun dışına gönderildi ve Yenicami takımı da sahada 10 kişi kalmış oldu.

Karşılaşmanın bitimine ilave edilen oynanmamış zamanda Değirmenlik kazandığı penaltı atışı ile karşılaşmada skoru eşitledi.

Yenicami teknik heyeti oyuna sonradan aldığı Hascan ile Fikret’i oyundan aldı, kenarda  hareketlilikler yaşandı. Taktik gereği mi veya başka bir nedenden dolayı mı böyle bir değişikliğe gidildiğini tribünde olanlar anlamadı ancak “eğri gemi doğru sefer” misali Yenicami son uzatma dakikasında bulduğu galibiyet golü ile karşılaşma sonunda üç puanı hanesine yazdıran taraf oldu.

Karşılaşma Yenicami’nin 2-1 galibiyeti ile sonuçlandı, futbolcular aldıkları galibiyeti taraftarları ile kutladı.