MTG’den 600. galibiyet

Süper Lig’de 63’üncü sezon geçtiğimiz hafta başladı, ödüllü haber dizisi Tüm Zamanların Puan Durumu güncellendi

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nun (KTFF) 1955 yılında kurulması ile birlikte ülke futbolunun en üst ligi olan Süper Lig’de 63’üncü sezon geçtiğimiz hafta başladı. Daha önce 1. Lig adı altında da oynanan ligde 60, 61 ve 62’nci sezonlarda olduğu gibi bu sezon da YENİDÜZEN her hafta en üst ligin puan durumunu ödüllü haber dizisi Tüm Zamanların Puan Durumu olarak güncelleyerek aktaracak.

 

Süper Lig’de 2024-25 sezonunda tarihinde ilk kez en üst ligde yer alan takım bulunmuyor. Daha önce en üst ligde mücadele eden Gönyeli, Esentepe ve Miracle Değirmenlik yeniden Süper Lig’e yükseldi. Bu sezonla beraber Gönyeli tarihinde 47’nci, Esentepe 7’nci ve Değirmenlik 4’ncü kez en üst ligde mücadele ediyor.

 

Ülke futbolunun en üst ligi olan Süper Lig’de 57’nci sezonunu geçiren Mağusa Türk Gücü, ligin ilk haftasında konuk olduğu Göçmenköy’ü 2-1 mağlup etti. Bu galibiyetin ayrı bir anlamı bulunuyor. Çünkü Mağusa Türk Gücü toplam galibiyet sayısını 600’e taşıyarak yeni bir aşama kat etmiş oldu.

 

Ligde geçtiğimiz hafta konuk ettiği Cihangir’i 3-1’lik skorla mağlup eden Doğan Türk Birliği, toplam gol sayısını 2197 yaptı. Doğan Türk Birliği’ne 2200. gol için 3 gol yeterli olacak. İlk haftada Mesarya’yı 2-1’lik skorla geçen Lefke ise toplam gol sayısını 1198 yaptı. Lefke iki gol daha atarsa tarihindeki 1200. en üst lig golüne ulaşmış olacak.

FUTBOL Haberleri

Doğan’dan yıllar sonra bir ilk
Haftanın hakemleri açıklandı
“Ya istifa etsin, ya da görevden alınsın”
Disiplin Kurulu kararları açıklandı
Topaloğlu ve Erosal, disipline sevk edildi