MTG’den gol yağmuru

Sedat Kılıç

Son 5 yılı şampiyon olarak bitiren ve Kıbrıs Türk futbol tarihine geçen Mağusa Türk Gücü ile son yılların flaş takımlarından Tremeşeli Dumlupınar Dumlupınar takımları, ligin 3. haftasında Mağusa'da karşı karşıya geldi.

Son 5 yılın şampiyonluğunda büyük emeği geçen teknik ekip ve bazı önemli futbolcuların ayrılması sonrası; önce Süper Kupa’yı sonra da ligde oynadığı 2 maçını da kazanan Mağusa Türk Gücü takımı ile ilgili, hala daha kafalarda soru işaretleri bulunmaktaydı.

Buna karşılık rakibi Dumlupınar'da da ilk iki haftada aldığı bir galibiyet ve bir de mağlubiyet sonrası, gücünü test edebileceği bir maç pozisyonunda görünmekte Mağusa Türk Gücü maçı.

Cuma günü ve gece maçı olarak oynanacak olması bölge derbisi olması nedeniyle iki Mağusa takımının izleyici açısından da mücadele ciddi bir kitle önünde oynandı.

Mağusa Türk Gücü, müsabakanın ilk dakikalarında sahada biraz dağınık görünüp istediği oyunu yansıtamadığı gibi; dakika 22’de kalesinde çok ciddi bir gol pozisyonu yaşadı. Fakat kaleci Ufuk, Adjessa ve Mehmet Altın’ın vuruşlarında gole izin vermedi.

Hemen arkasından gelişen Mağusa Türk Gücü atağında, Emre Özsin’in ceza sahasına getirdiği topu, Şenol Şoför ağlara gönderdi ve Mağusa Türk Gücü skor avantajını elde etti.

Hem skor hem de oyun üstünlüğü bu dakikadan sonra Mağusa Türk Gücü lehine gelişti ve uzatma dakikalarında yine Emre Özsin, ceza sahasında düşürülünce; kazanılan penaltıyı gole çeviren Şenol Şoför hem kendisinin hem de takımının ikinci golünü kaydetti ve ilk yarı bu skorla tamamlandı.

İkinci yarıya Mağusa Türk Gücü bıraktığı yerden devam etti ve Erhun'un uzaktan attığı sert şutu takip eden Opa, 3. golü kaydetti.

Daha bu golün sevinci bitmeden, bu kez Opa'nın verdiği ara pasla kendisinin üçüncü takımının 4 golünü kaydeden yine Şenol Şoför oldu.

Adeta rakibinin nefes almasına fırsat vermeksizin tekrar gol arayan Mağusa Türk Gücü, Opa ile 5. golü de buldu.

Mert Güçlücan ile aradığı golü bulan Tremeşeli Dumlupınar takımının attığı gole, Kaptan Erhun karşılık verdi ve müsabaka 6-1 Mağusa Türk Gücü takımının üstünlüğünde sona erdi.

Mağusa Türk Gücü bu skorla 3. haftayı da galip bitirmekle kalmadı, Mağusa derbisini farklı kazanarak moral motivasyon olarak da zirveye çıkmış oldu.

Buna karşılık farklı mağlup olmasına rağmen, oyunu çirkinleştirmeyen ve oyun disiplininden kopmayan Tremeşeli Dumlupınar takımının da hakkını teslim etmek lazım.

Hakemler, zaman zaman tribünden ufak tefek tepkiler alsa da; müsabakanın sonucuna etki edecek hata yapmadan maçı bitirmeyi başardı.