Seriye devam

Nezihi Beyaz

Doğan Türk Birliği, zorlu Yeşilova karşılaşmasını da geçerek galibiyet serisine devam etti ama çok zorlandı.

İlk yarıda Yeşilova futbol adına doğruları yaptı. Kanatları kullandı, ortadan delmeye çalıştı, hızlı geçişlerle Doğan T. Birliği savunmasını açmak için uğraştı ama kaleci Cem ve savunma başarılı kademelerle gole izin vermedi. Özellikle Memduh ile sağ kanattan ataklarla kale içine toplar indirdiler ama savunmanın göbeğinde oynayan Niba ve Tunahan özellikle Weston’a geçit vermediler. Weston bir kez savunmanın arkasına sarktı, Kaleci Cem’le karşı karşıya vurdu, topu üstten dışarı attı.

Doğan orta sahasında Doğukan, cezalı Ali’nin yerine oynayan Farouk ve Selim top kazanıp Toure ve Billy’i pozisyona sokamadılar.

İkinci yarı bambaşka bir 45 dakika izledik. Toure seken topla buluşup DTB adına golü atınca, Doğan Tunç ve Billy Michael ile pozisyonlar buldu. Dakika 54’te Mejdi kırmızı kartla oyun dışı kaldıktan sonra bambaşka bir Yeşilova izledik. Ortadan, kanatlardan Doğan kalesine gelmeye başladılar. Atak üstüne ataklarla pozisyonlar yaratmaya çalıştılar ama Doğan savunma dörtlüsü ve kaleci Cem, Weston, Memduh, Fidelis ve Mustafa Salk’a pozisyon vermediler.

Bir fazla oynamasına rağmen geriye yaslanan Doğan’da yapılan değişiklikler de çok adamla savunma yapmalarına engel olamadı. Hani sahadaki oyuncuları saymasak, Doğan’ı bir eksik oynuyor zannedebilirdik.

Yeşilova kenar yönetimi gol için herşeyi yaptı; bu sezon savunmada oynayan Billy Osman’ı ve Cemal’i forvete alarak gol aradı, yine olmadı.

Doğan’da günün en iyisi olan Toure, ikinci yarının hemen başında golünü attı. Uzatmanın altıncı ve son dakikasında da oyuna 87 de Farouk’un yerine giren Serhat’a “Al da at” dercesine verdiği pasla boş kaleye gol attırarak farkı ikiye çıkarmasını sağladı.

Tunç, kaliteli bir forvet ama beklediği topları alamadığı zaman yapabileceği bir şey yok. İlk yarıda sağ kanatta oynayan Billy, baktı ki etkili olamıyor, sol kanata geçerek etkili olmaya çalıştı.

Yeşilova’yı ikinci kez izledim; Dumlupınar karşılaşmasında da bol pozisyona girmişlerdi ama iki farkla önde iken anlamsız bir geri çekilme moduna girmeleri nedeniyle sahadan puansız ayrılmışlardı. Çok güzel futbol oynuyorlar. Kanatları kullanıyor, ortadan rakibi bunaltıyorlar, pozisyonlar da buluyorlar ama Weston dışında rakip kaleyi zorlamakta sıkıntı yaşıyorlar. Ama sonuç ne olursa olsun; keyif verici bir futbol oynuyorlar ve bu da izleyen taraftarları mutlu ediyor.