Tanrı MHK’yı korusun

Hasan Küçük

    Henüz sezonun ikinci maçı, Lefkoşa’nın iki takımı Gençlik Gücü ve Yenicami haftanın kapanış maçında karşılaştı. Gençlik Gücü’nün farklı skorla galip geldiği karşılaşmada hakem faciası yaşandı.

    Gençlik Gücü rakibi Yenicami’ye futbol dersi verdi. Yenicami’nin çok kötü bir oyun sergilediği karşılaşmada hakemlerin kötü performansı Gençlik Gücü’nün galibiyetine gölge düşürmemeli ancak iyi olmayan Yenicami’yi de oyundan düşüren hakem hataları çok barizdi.

    Yenicami rakip alanda gol ararken ani gelişen Genlik Gücü atağında defansından atılan uzun topla buluşan Hasan, Yenicami defansını geçerek attığı şutla takımı adına ilk golü kaydetti ve takımını karşılaşmada 1-0 öne geçiren golü kaydetti.

     Kötü gününde olan Yenicami penaltı atışı kazandı beraberliğe çok yaklaştı kaleci Kemal Remzi’nin kullandığı atışı önledi. Remzi penaltı atışını gole çeviremediği için yıkıldı ve oyundan koptu, yakaladığı fırsatları da değerlendiremedi.

    Karşılaşmanın en ilginç anı 37’nci dakikada yaşandı. Gelişen Gençlik Gücü atağında Yenicami defans futbolcusu dışarıda faul yaptı, hakem de yeri beyaz ile boyadı ancak kendisini VAR hakemi olarak gören ve orta hakemi 90 dakika boyunca yanlış yönlendirip hata üstüne hata yaptıran yardımcı hakem, ismi önemli değil; kendisi ve MHK çok iyi bilir, hareketin içerde olduğunu ve pozisyonun penaltı olarak değerlendirilmesi gerektiğini orta hakeme emir buyurdu. Orta hakem de onun  yani VAR’ın kararına uyarak penaltıyı verdi: 2-0

     Yenicami ikinci yarıda bir penaltı  atışı daha kazandı, kaleci Kemal onu da önledi ve takımını ateşledi. Oyunun içinde olmayan Yenicami oyundan iyice koptu, kalesine giden tüm toplar ağlar ile buluştu. Ne defansı ne de kalecisi önlem alamadı, hata üstüne hata yaptı ve farklı bir skor ile mağlup olarak sahadan ayrıldı.

     Gençlik Gücü 90 dakika gereğini yaptı haklı üç puanı hanesine yazdı.

     MHK hakemlerinin performansı bu şekilde devam etmesi halinde maçı yönetecek hakem bulamayacak. İlk hafta hata yapan hakemlerine maç yönettirmedi, bunlar da herhalde maç yönetmeyecek. Tanrı MHK’yı korusun, takımlar İnşallah onlara uymaz da sezonu alın terleri ile sonlandırır.