Zirvedekiler kayıp

AKSA Birinci Lig’de 18’inci hafta bugün oynanan karşılaşmalarla tamamlandı.

Haftanın dikkat çeken maçında, ilk iki sırada yer alan Mormenekşe ile Küçük Kaymaklı takımları golsüz berabere kalarak puan kayıpları yaşadı. Haftaya üçüncü sırada giren Türk Ocağı ise cumartesi günü Vadili ile berabere kalarak puan kaybı yaşamıştı. Böylelikle ilk üç sırada yer alan takımlar 18’nci haftayı galip gelemeden noktaladı.

 

AKSA Birinci Lig’de haftaya ilk iki sırada giren Mormenekşe ile Küçük Kaymaklı, Cemal Balses Stadı’nda karşılaştı. İki ekip arasındaki mücadeleden gol sesi çıkmayınca mücadele 0-0’lık sonuçla tamamlandı. Bu sonuçla Mormenekşe 38 puanla zirvedeki yerini korudu. Küçük Kaymaklı ise 38 puanda ikinci sırada yer aldı. Ligde gelecek hafta Mormenekşe, Yalova’ya konuk olacak. Küçük Kaymaklı ise Northernland Dipkarpaz’ı konuk edecek.

 

Ligde zirve yarışında yer almak isteyen Yeniboğaziçi, Binatlı deplasmanında 2-1’lik skorla önemli bir galibiyet elde etti. Üner Berkalp Stadı’ndaki mücadelede Yeniboğaziçi’ne galibiyeti getiren golleri 39’uncu dakikada Serhat Özuğurlu ve 77’nci dakikada Hasan Kaffaoğlu kaydetti. Binatlı’nın golü 90’ıncı dakikada Şahin Fırat’tan geldi. Puanını 30 yapan Yeniboğaziçi gelecek hafta Mustafa Hacıali Yılmazköy’ü konuk edecek. 19 puanda kalan Binatlı ise Vadili deplasmanına gidecek.

 

Ligde bu hafta Düzkaya ile Serveroğlu Geçitkale, Çatalköy Nihat Bağcıer Stadı’nda karşılaştı. Mücadeleyi 65’inci dakikada İrfan Boşnak’ın golüyle 1-0 kazanan Geçitkale, Düzkaya’nın 7 maçlık yenilmezlik serisini sona erdirerek önemli bir galibiyet elde etti. Puanını 23 yapan Geçitkale gelecek hafta Türk Ocağı’nı konuk edecek. 27 puanda kalan Düzkaya ise Lapta deplasmanına gidecek.

 

Maraş ile Yalova, ligin 18’inci hafta mücadelesinde Necip Halil Kartal Stadı’nda karşılaştı. Yalova mücadeleyi son bölümde bulduğu golle 2-1 kazanarak önemli bir üç puanı hanesine yazdırdı. Yalova’ya galibiyeti getiren golleri 45 ve 88’inci dakikalarda Yasin Bitik kaydetti. Maraş’ın tek sayısı 14’üncü dakikada Aras Uysal’dan geldi. Puanını 31 yapan Yalova gelecek hafta lider Mormenekşe’yi konuk edecek. 16 puanda kalan Maraş ise Atoll Kozanköy’e konuk olacak.

 

Haftanın en farklı galibiyetine Mustafa Hacıali Yılmazköy imza attı. Mustafa Üçöz Stadı’nda Çanakkale’yi konuk eden Yılmazköy, rakibini 6-0 mağlup etti. Farklı galibiyeti getiren golleri 17, 51 ve 54’üncü dakikalarda Abdulkadir Kaplan, 29’uncu dakikada Süleyman Şeb, 42’nci dakikada Umut Birsen ve 45’inci dakkada penaltıdan Yunus Emre Bal filelere gönderdi. 24 puana yükselen Yılmazköy ligde gelecek hafta Yeniboğaziçi deplasmanına gidecek. 5 puandaki Çanakkale ise Hamitköy’ü ağırlayacak.

 

FUTBOL Haberleri

Yenicami’de başkan ve yönetim görevi bıraktı
Doğan fark yaratıyor
Karşıyaka, ilk yarıyı geride bıraktı
Gönyeli'de yeni dönem
Bahtıkara'nın istifası kabul edilmedi