Sorunları çözümü için olumlu adım

Sorunları çözümü için olumlu adım

Spor federasyonları, sıkıntılarının çözümü anlamında hafta başında toplantı gerçekleştirirken, aynı zamanda spordan sorumlu olan Başbakan Yardımcısı, Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı ile görüştü

A+A-

Spor federasyonları, sıkıntılarının çözümü anlamında hafta başında toplantı gerçekleştirirken, aynı zamanda spordan sorumlu olan Başbakan Yardımcısı, Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı ile görüştü, sorunların çözümü adına taraflar isteklerini ortaya koydu, olumlu geri dönüş alındı.

 

Toplantı yapıldı

Ülkede faaliyet gösteren spor federasyonları, gerek spora geri dönüş esnasında gerekse uzun bir süredir yaşadıkları sorunların çözümü için pazartesi günü Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği’nde bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıya federasyonları büyük bir bölümü katılım gösterdi.

 

Konu başlıkları Arıklı’ya iletildi

Toplantıda üç konu başlığı üzerinde duruldu. Bu başlıklardan bir tanesi federasyonların spordan sorumlu otorite üzerinden Sağlık Bakanlığı ile koordinasyon kurması oldu. Diğer konu başlıkları ise 2021 yılı proje ve bütçelerin onaylanması ile 2020 ve öncesi dördüncü dilimler, hakem paralar, uluslararası organizasyonlara ödenekler ve bunun gibi alacaklar konuları olarak belirlendi. Toplantının ardından Bakan Arıklı ile görüşmek için yapılan temasta olumlu sonuç alan federasyonlar, oluşturdukları komite ile toplantı sonrası Bakan Arıklı ile görüşerek konu başlıklarını aktardı.

 

Sporun başlaması için taraflar isteklerini belirtti

Spordan da sorumlu Başbakan Yardımcısı, Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı ile yapılan görüşmenin olumlu geçtiği öğrenildi. Yapılan toplantıya Spor Dairesi Genel Yönetim Kurulu Başkanı Mete Topcu da katılırken, belirlenen konu başlıkları Arıklı’ya iletildi. Sporun yeniden başlatılması konusunda taraflar isteklerini belirtirken, Sağlık Bakanlığı ile ilgili koordinasyonun Mete Topcu üzerinden yapılması kararlaştırıldı. Ayrıca faaliyet ve bütçelerin belirlenmesi için uzun süredir toplanmayan, Perşembe günü toplanması planlanan Genel Yönetim Kurulu’nun yapacağı toplantı ve sonraki toplantıda faaliyetler ve bütçelerin görüşülmesi konusunun ele alınacağı da belirtildi.

Bu haber toplam 1570 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler