“Tarihe geçmek gurur verici…”

“Tarihe geçmek gurur verici…”

Uzun yıllar futbol oynadıktan sonra teknik direktörlüğe soyunan ve kısa teknik direktörlük kariyerinde çalıştırdığı takımlarda 2 kez 1. Lig şampiyonluğu, 1 kez de Northernland Kıbrıs Kupası kazanma başarısı gösteren Nazım Aktunç YENİDÜZEN’e konuştu.

A+A-

► “Kenetlendik, böyle bir başarıya ihtiyacımız vardı ve hak ederek böyle bir başarıya imza attık”

 

► “Her zaman hem fiziksel olarak, hem oyun olarak geliştik. Sürekli artan bir performansımız vardı”

 

► “Kupa şampiyonluğumuz 6 Şubat depremlerinde kaybettiğimiz, kulübümüzün her zaman içinde olan, Göçmenköy’ü Göçmenköy yapan Amaç Arnavutoğlu ve Şampiyon Melekler’e armağan olsun”

Hüseyin ÖZBARIŞCI

Northenland Kıbrıs Kupası’nda lig şampiyonu Mağusa Türk Gücü’nü penaltılarla geçerek tarihinde ilk kez bu sevinci yaşayan aynı zamanda ligi de 4’üncü sırada tamamlayan Göçmenköy’de yüzler gülüyor. Mavi kırmızılı ekip, bu başarıyı doyasıya kutlarken, teknik direktör Nazım Aktunç da kendi antrenörlük kariyerinde önemli bir başarıya daha imza atmış oldu. Aktunç, hem takımın bu sezonki performansını, hem de kendi kariyerini YENİDÜZEN’e değerlendirerek, “önemli bir başarıya imza attık” dedi. Genç teknik adam, yakaladıkları başarının bir “tesadüf” olmadığını belirterek, “Kupa şampiyonluğumuz 6 Şubat depremlerinde kaybettiğimiz, kulübümüzün her zaman içinde olan, Göçmenköy’ü Göçmenköy yapan Amaç Arnavutoğlu ve Şampiyon Melekler’e armağan olsun” ifadelerini kullandı.

 

2 şampiyonluk, 1 kupa…

“Çalıştırdığımız kulüplerde tarihe geçmek gurur verici bir şey”

Göçmenköy teknik direktörü Nazım Aktunç’un son yıllarda çalıştırdığı takımlarda çeşitli başarılar elde etmesi dikkat çekiyor. Nazım Aktunç, ilk olarak 2018-2019 sezonunda 1. Lig’de mücadele eden Göçmenköy’ü ‘şampiyon’unvanıyla Süper Lig’e çıkardı. 2019-2020 sezonunda Mesarya’yı çalıştıran başarılı teknik adam, söz konusu sezonda Mesarya’yı da 1. Lig’de şampiyon yaptı ve sarı kırmızılı ekip, tarihinde ilk kez Süper Lig’e yükseldi. 2021-2022 ve 2022-2023 sezonlarında da Mesarya’yı çalıştıran Aktunç, 2021-22 sezonunu 7’nci, 2022-23 sezonunu da 3’üncü sırada tamamladı. Mesarya 2022-23 sezonunda aynı zamanda uzun bir süre sahasında yenilgi yüzü görmedi. 2023-2024 sezonunun Göçmenköy’de yeniden Nazım Aktunç dönemi başladı, Göçmenköy 2. Aktunç döneminde ise ligi 4’üncü sırada tamamladı, tarihinde ilk kez Northernland Kıbrıs Kupası’nı kazanma sevinci yaşadı.

Çalıştırdığı takımlarda tarihe geçen Aktunç, YENDÜZEN’e başarısını anlattı, “Futbolda her şey olabilir. Bir başarıyı yakalamak için önce siz inanırsınız. İstediklerinizi yansıtırsanız başarılı olursunuz. Bugün başarısız da olabilirdik. Bu antrenörlüğün doğasında var. Başarı sadece antrenörle gelmez. Oyuncuların da, yönetimlerin de katkıları büyük olur. Sonuç olarak, futbolda her zaman sonlar hatırlanır. Çalıştırdığımız kulüplerde tarihe geçmek gurur verici bir şey. İlerleyen süreçte kariyerimde tek eksiğim olan Süper Lig şampiyonluğunu da almak isterim” ifadelerini kullandı.  

goooc.jpg

“Sürekli artan bir performansımız vardı”

AKSA Süper Lig’de geride kalan 2023-2024 sezonunu değerlendiren başarılı teknik adam, sezon boyunca kötü oynadıkları maçlar da olmak üzere hiçbir zaman rakiplerine “ezilmediklerini” söyledi.

Başladıkları günden itibaren iyi futbol oynayan bir takım olmak istediklerini belirten Nazım Aktunç, Transfer döneminde genelde tanıdıkları oyuncular transferler istediklerini belirtti, istedikleri transferleri gerçekleştirebildiklerini ifade etti. “Özellikle başlarda antrenman sistemlerine oyuncuların adaptasyon uyum sorunu yaşadık ama hiçbir maçta rakibimize ezilmedik. Her zaman hem fiziksel olarak, hem oyun olarak geliştik” diyen Aktunç, “Sürekli artan bir performansımız vardı. Bunun sonucunu da sezon sonunda başarılı olarak gördük” şeklinde konuştu.

 

“Hak etmiştik, unutulmaz bir geceydi…”

Northernland Kıbrıs Kupası finalinde Mağusa Türk Gücü’nü penaltılarla geçerek tarihinde ilk kez kupa kazanma sevincini yaşayan Göçmenköy’ün teknik patronu yakaladıkları başarı hakkında da konuştu. Final maçında planladıkları her şeyi sahaya yansıttıklarını belirten Nazım Aktunç, son saniyelerde golü yemelerinin kendileri açısından üzücü olduğunu ancak uzatmalarda biraz da şanslarının yardımıyla bunu telafi ettiklerini söyledi. Penaltı atışlarında 9’da 9 yaptıklarını hatırlatan başarılı teknik adam, “Oyuncularım penaltı atışlarında ciddi bir başarı ortaya koyarak son derece sakin bir şekilde penaltıları kullandılar ve 9 penaltının hiçbirini kaçırmadık” dedi. Aktunç devamında “Kenetlendik, böyle bir başarıya ihtiyacımız vardı ve hak ederek böyle bir başarıya imza attık. Taraftarlarımız sahayı doldurdu ve hiç susmadı. Başkanımız Ersan Karadaş’a sponsorumuz Abdullah Uluçhan’a Fahri Başkanımız Arslan Bıçaklı’ya, tüm yönetim kurulu üyelerine, oyuncularımıza, taraftarlarımıza ve ekibimdeki herkese teşekkür ediyorum. Tarihi bir gece yaşandı, bu başarıda aslan payı oyuncularındır bunu da unutmamak lazım. Kupa şampiyonluğumuz 6 Şubat depremlerinde kaybettiğimiz, kulübümüzün her zaman içinde olan, Göçmenköy’ü Göçmenköy yapan Amaç Arnavutoğlu ve Şampiyon Melekler’e armağan olsun” ifadelerini kullandı.

gov.jpg

“Şu an için hiçbir şey konuşmadık…”

Son olarak, geleceği hakkında da kısa bir değerlendirme yapan Nazım Aktunç, “Göçmenköy yönetimiyle şu an için konuştuğumuz bir konu yok. Ben burada çok mutluyum ve herkesten çok memnunum. Şartlar oluşursa önümüzdeki sezonlarda da burada olmak isterim” şeklinde konuştu.  

Bu haber toplam 847 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.