“Tesisleşme konusunda yetersizin de yetersizi konumundayız”

“Tesisleşme konusunda yetersizin de yetersizi konumundayız”

Çetinkaya’da Urcan Vangöl Akademi Koordinatörlüğü’nü yürüten ve şampiyonluğa ulaşan U14 takımının teknik sorumlusu olan Salih Işık, “Spor tesisi bakımından geri kalmış ülkeler sınıfında üst sıralarda yer alabiliriz. Yetersizin de yetersiziyiz" dedi.

A+A-

SPORUN İZİNDE YAZI DİZİSİ - 23 (SALİH IŞIK)

◆ U14 LİGİ ŞAMPİYONLUĞU… “Bu başarının en büyük nedeni çok çalışmak ve harcanan büyük emeklerdi. Bunu birlikte başardık”

 

◆ SPORCU GELİŞİMİ… “Bizler sporcularımızın iyi birey, iyi vatandaş olmaları konusunda elimizden geldiğince kendilerini eğitiyoruz”

 

◆ AMBARGOLAR… “‘ Ambargolar kalkmalıdır’ demekle ambargolar kalkmaz, onun için çaba göstermeli ve mücadele etmeliyiz”

Hüseyin ÖZBARIŞCI

Çetinkaya’da Urcan Vangöl Akademi Koordinatörlüğü’nü yürüten ve şampiyonluğa ulaşan U14 takımının teknik sorumlusu olan Salih Işık, yakaladıkları başarının verilen büyük emekler ve çok çalışmak sayesinde olduğunu belirtti.

YENİDÜZEN’in her hafta farklı bir spor branşında sporcu, teknik sorumlu, hakem veya yönetici ile gerçekleştirdiği SPORUN İZİNDE yazı dizisinin bu haftaki konuğu olan Salih Işık, mesleğinin zor bir meslek olduğunun altını çizerek,  “Bizler sporcularımızın iyi birey, iyi vatandaş olmaları konusunda elimizden geldiğince kendilerini eğitiyoruz” dedi.

Ülkemizde tesisleşme konusunda da “Yetersizin de yetersizi konumundayız” değerlendirmesini yapan Işık, ambargolara da deyindi, “ ‘Ambargolar kalkmalıdır’ demekle ambargolar kalkmaz, onun için çaba göstermeli ve mücadele etmeliyiz” şeklinde konuştu.

Red7Oil U14 Ligi’nde geride kalan sezonun şampiyonu Çetinkaya U14 futbol takımı hafta içinde Türkiye ekiplerinden Altınordu ile Süper Kupa’da karşılaşmış, sahadan 5-2 mağlup ayrılmış, karşılaşmanın ardından iki takım oyuncuları da birlikte fotoğraf çektirmişti.

 

➡ Öncelikle sizi bir tanıyalım

➤ “26.08.1978 doğumluyum. AKÜN Eğitim Bilimleri yüksek lisans ve YDÜ Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği lisans mezunuyum. Futbolcular Derneği başkanlığı görevinde bulundum. Yıllarca çeşitli takımlarda futbol oynadım, A milli ve Ordu milli takımlarına seçildim. Çetinkaya Urcan Vangöl Akademi Koordinatörlüğü görevini 5 yıldır yürütüyorum. Evliyim, 1 çocuk babasıyım.”

salih-isik-3.jpg

“Büyük emekler verdik, birlikte başardık”

➡ Çetinkaya bu yıl büyük bir başarı yakaladı, bu başarıdan biraz bahseder misiniz?

➤ “Çetinkaya U14 takımı şampiyon oldu. Bu başarının en büyük nedeni çok çalışmak, bunun yanında harcanan büyük bir emek, U14 ailelerimizin birlikteliği, başkanımız, yönetim kurulu üyeleri ve sponsorumuzun desteği ile büyük bir başarı elde etmiş olduk. Bizim başarıya giden yolda bir sloganımız olmuştu ‘BİRLİKTE BAŞARDIK’ diye…”

img-3725.jpg

“Çocuklarımızı gelecekte zor günler bekliyor”

➡ Çocukları eğitmek, geleceğe hazırlamak nasıl bir duygu?

➤ “Çocukları eğitmek ve geleceğe hazırlamak, çok zor bir olay fakat insan eğer bu mesleği seviyorsa her mesleğin getirdiği zorluklara katlanmamız gerekir. Açıkçası gelecek konusunda çok zor günler kendilerini beklemektedir. Bizler sporcularımızın iyi birey, iyi vatandaş olmaları konusunda elimizden geldiğince kendilerini eğitiyoruz.”

cetinkaya-005.jpg

“Yetersizin de yetersizi konumundayız”

➡ Sizce, tesislerimiz, oyuncu gelişimi için yeterli mi?

➤ “Spor tesisi bakımından geri kalmış ülkeler sınıfında çok rahat üst sıralarda yer alabiliriz. Yetersizin de yetersizi konumundayız şuan için…”

 

“Ambargolar büyük bir engel. Mücadele etmeliyiz”

➡ Ambargolar… Son dönemde birçok başarılı sporcu gördük, Buse Savaşkan bunlardan biri neler yapmalıyız?

➤ “Ambargolar; Kıbrıs Türk toplumu için kanayan bir yaradır. Maalesef dünyadan soyutlanmış bir durumdayız. Bireysel anlamda sporcular kendilerine bir çıkış yolu aramaktadır. Bunlardan biri de Buse Savaşkan oldu, kendisini yürekten tebrik ederim… Çok büyük bir başarıya imza attı, gururumuz oldu. İnşallah başarılarının devamı gelir. Kıbrıs Türk insanı çok yetenekli sporculara sahiptir fakat spor ambargosu ve ülkemizin tanınmamışlığı insanlarda hedef eksikliğini de birlikte getirmektedir. Tesis anlamında da çok büyük eksikliğimiz olduğundan dolayı sporcu gelişimi açısından bir adım öne gidemiyoruz. ‘Ambargolar kalkmalıdır’ demekle ambargolar kalkmaz, onun için çaba göstermeli ve mücadele etmeliyiz.”

img-3730.jpg

“Gelişim önündeki en büyük engel alışkanlıklar”

➡ Son olarak eklemek istediğiniz bir şey var mı?

➤ “Gelişimin önündeki en büyük engel alışkanlıklardır. Üzülerek söylüyorum ülke gençliğimizin her konuda daha iyiye gidebilmesi bu ortamda çok zor gibi gözüküyor.”

Bu haber toplam 608 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.