Tüm Zamanların Puan Durumu

Tüm Zamanların Puan Durumu

Yenidüzen, 1955 yılından bu yana oynanmaya devam eden ülke futbolunun en üst liginin puan durumunu her hafta okuyucularına güncelleyerek aktarıyor

A+A-

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nun (KTFF) 1955 yılında kurulması ile birlikte ülke futbolunun en üst ligi olan Süper Lig’de 62’inci sezon heyecanı devam ediyor. Daha önce 1. Lig adı altında da oynanan ligde 60 ve 61. sezonlarda olduğu gibi bu sezon da YENİDÜZEN her hafta en üst ligin puan durumunu okurlarına güncelleyerek aktaracak.

 

Geride bıraktığımız sezon Birinci Lig’i şampiyon olarak tamamlayan ve tarihinde ilk kez Süper Lig’e yükselen Miracle Karşıyaka, lig tarihindeki ilk galibiyetini geride bıraktığımız hafta sonu aldı. İlk haftada elde edilen golsüz Ocak beraberliği ile ilk puanını alan Karşıyaka, ikinci haftada konuk ettiği Küçük Kaymaklı’yı 6-1’lik farklı skorla mağlup ederek hem ilk 3 puanını aldı, hem de ilk gollerini kaydetti. Karşıyaka’nın lig tarihindeki ilk golünü ise Burak Koçar kaydetti.

 

Ülke futbolunun en üst liginde aralıksız 16 sezondur mücadele eden Cihangir, istatistiklerine bir yenisini daha ekledi. Ligin ikinci haftasında konuk ettiği Göçmenköy’ü geriden gelerek 4-3’lük skorla mağlup eden ve ikide iki yapan Cihangir, bu zor galibiyetle beraber lig tarihindeki galibiyet sayısını da 180 yaptı. Cihangir bu galibiyet sayısına 415 maçta ulaştı.

 

tum-zamanlar-2.jpg

Bu haber toplam 911 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.