“Türkiye’de başarılı olmaya odaklandım”

“Türkiye’de başarılı olmaya odaklandım”

YENİDÜZEN’in SPORUN İZİNDE yazı dizisinin bu haftaki konuğu olan Enis Alçıcı, “Şu anda Türkiye’deki yarışlara odaklandım. Bu yarışlardan başarılı olmayı hedefliyorum” dedi.

A+A-

SPORUN İZİNDE YAZI DİZİSİ 22 – ENİS ALÇICI

● “Başarılı olabileceğime inandım. 2022’de sezon başından sonuna kadar genel klasman kürsüsünde yer aldım. Bu; benim ve ailem için büyük bir gururdu”

 

● “Sadece benim değil, herkesin gerek triatlon, gerekse diğer tüm spor branşlarına önem vermesi gerekiyor”

Hüseyin ÖZBARIŞCI

ARES’in genç triatloncusu Enis Alçıcı, küçük yaşlarda yüzme ile başladığı ancak sonrasında antrenörü Hüseyin Arhan’ın teşvik ve desteğiyle triatlon branşına kaydığını söyleyerek, süreci anlattı, “kendimi geliştirmenin verdiği keyifle tamamen yarışlara kendimi verdim. Başarılı olabileceğime inandım” dedi.

YENİDÜZEN’in her hafta farklı bir spor branşında sporcu, antrenör, yönetici veya hakemle yaptığı SPORUN İZİNDE yazı dizisinin bu haftaki konuğu olan Alçıcı, Türkiye’deki yarışlara odaklandığını ve bu yarışlardan başarılı olmayı hedeflediğini söyledi.

Ülkemizde özellikle tesisleşme yönünde spora yeterli desteğin verilmediğini de belirten başarılı triatloncu, Buse Savaşkan örneğini vererek, “Umarım tüm dünyadan önce ülkemizde spora verilen değer artar ve ülkemizden daha fazla sporcular yetişmeye keşfedilmeye başlanır” şeklinde konuştu.

448987675-2804807116355613-5367205023324804984-n.jpg

“Başarılı olabileceğime her zaman inandım”

 “Spor hayatım 6 yaşında yüzme ile başladı. 17 yaşıma kadar sadece yüzme branşı ile devam ettim. 2019’da dizimden ameliyat geçirdikten sonra yüzme antrenmanlarına yaklaşık 2-3 ay ara vermem gerekti. İyileşme sürecim sonrası antrenörüm Hüseyin Arhan’ın teşvikiyle koşu ve bisiklet antremanları yapmaya başladım. İlk başlarda bisikleti sevmesem de ve biraz zorlansam da koşu branşı bana çok zor gelmediğinden dolayı antrenman yapmaya devam ettim.

Bir sene adaptasyon sürecimden sonra bisiklette kendimi geliştirdim ve triatlon branşını çok daha iyi yapabileceğimi ve yapmak istediğimin bu spor olduğunu benimsedim. 2021 yılında yarışlara katılmaya başladım tamamen kendim ile yarıştım ve kendi derecelerimi daha iyiye getirmek için antrenmanlara daha ciddi şekilde yoğunluk verdim. Kendimi geliştirmenin verdiği keyifle tamamen yarışlara kendimi verdim. Başarılı olabileceğime inandım. 2022’de sezon başından sonuna kadar genel klasman kürsüsünde yer aldım. Bu; hem benim için hem de en büyük destekçilerim dedem, annem ve ailem için de büyük bir gurur oldu ve sezonun son yarışında hedeflediğim genel klasman 1’inciliğini aldım. Benim için unutulmaz bir yarış oldu. Bunun üzerine 2022 yılında Milli Olimpiyat Komitesi tarafından triatlon (en iyi çıkış yapan genç yetenek) ödülünü kazandım.

whatsapp-image-2024-08-24-at-16-54-12.jpg

“Spora verilen değer artmalı”

“Son 4 yıldır spora hayatımda çok önem vererek devam ediyorum. Sadece benim değil, herkesin gerek triatlon, gerekse diğer tüm spor branşlarına önem vermesi gerekiyor. Ülkemizdeki tesislerin yetersizliğinin spora verilen değerin az yeterli olmadığının farkında olduğuna eminim. Buna rağmen ülkemizden çok başarılı sporcular çıkmaya ve yetişmeye devam ediyor. Buna en büyük örnek Buse Savaşkan 2024 olimpiyatlarında ülkemizi en iyi şekilde temsil etmesi ve adımızı tüm dünyaya tanıtması oldu. Umarım tüm dünyadan önce ülkemizde spora verilen değer artar ve ülkemizden daha fazla sporcular yetişmeye keşfedilmeye başlanır.”

 

“Hedefim Türkiye’de başarılı olmak”

“Benim şu anki hedefim bu sene başlayan Türkiye Triatlon Şampiyonası’nda başarı elde etmeye devam etmek. Şuan Türkiye’de şampiyona olarak ilerliyorum ve Ekim ayında Alanya’da son final yarış düzenlenip yarış sonrası puanlar ve şampiyonalar açıklanacak. Umarım, başarılı olurum.”

Bunun yanı sıra, 1 Eylül’de ‘Challenge Family’ adlı dünyanın prestijli triatlon yarışı İstanbul’da gerçekleştirilecek ve ilk 3 derecelendirmeye giren sporcular 'Challenge' tarafından Slovakya'da düzenlenen Amiral Gemisi yarışına da katılma olanağı bulacak. Şuan ki hedefim ilk 3 içerisinde yer almak.”

449953922-2814387095397615-3596834970270299597-n.jpg

Bu haber toplam 741 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.