Yenicami ile Yeşilova arasında Mete gerginliği

Yenicami ile Yeşilova arasında Mete gerginliği

Yeşilova ilk haftada karşılaştıkları Yenicami’de forma giyen Mete Sağır’ın temaslı olmasına rağmen forma giydiğini ileri sürdü, iki kulüp arasında karşılıklı açıklamalarla tansiyon tırmandı

A+A-

Aksa Süper Lig’in ilk haftasında karşı karşıya gelen Yenicami ile Merit Alsancak Yeşilova arasında Mete Sağır gerginliği yaşanıyor. Pazartesi günü Yenicami futbolcusu Mete Sağır’ın Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) Soruşturma Merci tarafından Disiplin Kurulu’na sevk edilmesinin ardından Yeşilova’nın bazı yöneticilerinin basında çıkan haberlerde Mete Sağır’ın birinci dereceden temaslı olması sebebiyle izole olması gerekirken karantina bilekliğini çıkarıp müsabakada oynadığı iddiası, iki kulübü karşı karşıya getirdi.

Yenicami dün gece yaptığı açıklamada Mete Sağır’ın Cuma günü maçtan önce ve cumartesi günü yaptığı test sonuçlarının negatif çıktığı belirtilerek “M. Alsancak Yeşilova yöneticilerinin böylesine hassas bir konuda eyyamcılık yapması etik değildir” ifadelerini kullandı. Yeşilova ise gece geç saatlerde yaptığı açıklama ile “Yenicami’nin davranışı Kıbrıs Türk futboluna ihanettir” ifadeleri kullanılarak Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’na şikayet edip gerekirse polise suç duyurusunda bulunulacağı duyuruldu.

 

KTFF hafta başında Disiplin Kurulu’na sevk etmişti

KTFF Soruşturma Merci, 20 Eylül 2021 Pazartesi tarihinde yaptığı açıklamada Mete Sağır’ın Disiplin Kurulu’na sevk edildiğini şu açıklama ile duyurmuştu:

“101414 lisans numaralı Yenicami AK futbolcusu Mete Sağır’ın sportmenliğe aykırı hareketler ve spor ahlakına aykırı davranışları nedeniyle KTFF Disiplin Talimatı’nın 35. Maddesi uyarınca Disiplin Kurulu’na sevk edilmesine karar verilmiştir.”

Bu gelişme sonrasında Salı günü bazı basın yayın organlarındaki haberlerde Yeşilova yöneticileri, Mete’nin temaslı olmasına rağmen müsabakada yer aldığı, karantina bilekliğini çıkararak maçta görev yaptığı iddiaları yer aldı.

Mücadeleye ilk 11’de başlayan, 90 dakika görev yapan Mete Sağır ile ilgili olarak önce kulübü Yenicami, ardından da Merit Alsancak Yeşilova açıklama yaptı.

 

Yenicami: Yeşilova’nın böylesine hassas bir konuda eyyamcılık yapması etik değil

Yaşanan gelişmeler sonrasında Yenicami yazılı bir açıklama yaparak Mete ile ilgili çıkan haberler ve Disiplin Kurulu’na sevk kararının yanlış olduğu belirtildi. Mete’nin Cuma günü maçtan önce ve cumartesi yaptığı testlerin negatif çıktığını, karantina bilekliğinin ise cumartesi günü takıldığı belirtilen açıklamada, “Merit Alsancak Yeşilova yöneticilerinin böylesine hassas bir konuda eyyamcılık yapması etik değildir” ifadeleri yer aldı.

Yenicami’nin konu ile ilgili açıklaması şu şekilde:

“Geçen hafta oynanan YAK/M. Alsancak Yeşilova maçında futbolcumuz Mete ile ilgili çıkan haberler ve federasyonun aldığı disiplin kuruluna sevk kararı yanlıştır. Şöyle ki futbolcumuza bileklik kendisine maçın oynandığı gün değil, maçın ertesi günü yani Cumartesi günü takılmıştır. Mete’nin Cuma günü (yani maçtan hemen önce) ve Cumartesi yaptığı testler de negatif olarak çıkmıştır. M. Alsancak Yeşilova yöneticilerinin böylesine hassas bir konuda eyyamcılık yapması etik değildir. Zaten maç sırasında da yaptıkları ortadadır. Kamuoyunu bu konuda yanlış bilgilendirerek gündemi değiştirme yoluna gitmelerini hayretle izliyoruz...”

 

Yeşilova: Yenicami’nin davranışı Kıbrıs Türk futboluna ihanettir

Yenicami’nin yaptığı açıklama sonrasında Merit Alsancak Yeşilova, gece geç saatlerde bir açıklama yaptı. Ülke futbolunun alınan tedbirlerle başlamasına rağmen Yenicami’nin maçtan 2 gün önce karantinaya alınan birinci derecede temaslı bir futbolcunun koluna takılan karantina bilekliğini çıkarttırıp telefonu da evde bıraktırılarak maça getirildiği, futbolcuları, aileleri ve tüm ligi etkileyecek sonuçlar doğurmasını göze alarak oyuncuyu oynatan Yenicami’yi esefle kınadıklarını belirtti. Konu ile ilgili olarak KTFF’ye şikayet yapılacağı, gerekirse polise de suç duyurusunda bulunulacağı belirtilen açıklamada “Yenicami'nin bu davranışı Kıbrıs Türk Futboluna bir ihanettir” ifadeleri yer aldı.

 

Merit Alsancak Yeşilova’nın konu ile ilgili olarak yaptığı açıklama şu şekilde:

“17 Ekim akşamı oynanan Yenicami - Merit Alsancak Yeşilova karşılaşmasında Yenicami futbolcusu Mete Sağır’ın Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu soruşturma merciinin araştırması sonucu disipline sevk edildiğini 20 Ekim Pazartesi günü sebebiyle birlikte öğrenmiş bulunmaktayız.

Vaka sayıları ülkemizde ve tüm Dünyada düşmeden can almaya devam etmektedir. Ligimizin başladığı gibi bitmesi için alınan bu kadar tedbir varken, tribünlere maç izlemeye gelecek seyircilerden ve aşılanmış olan tüm futbolcularımızdan her hafta antijen ve PCR testi istenirken seyircinin azalacağını bile bile ligimize her türlü tedbiri alarak başladık. Alınan tüm bu tedbirlere rağmen bir kulübün yönetiminin ve teknik heyetinin maçtan 2 gün önce karantinaya alınmış birinci derece temaslı bir futbolcunun koluna takılan karantina bilekliğini çıkarttırıp telefonu da evde bıraktırılarak maça getirilen, sadece bir maç için hem kendi futbolcularını hem de bizim futbolcularımızı ailelerimizi ve tüm ligi etkileyecek sonuçlar doğurmasını göze alarak bile bile bu futbolcuyu oynatan Yenicami Ağdelen Spor Kulübünü esefle kınıyoruz. Kanımızı donduran bu konu zaten hiç kimsenin haberi olmadan federasyon tarafından disipline verilmiştir. Bizim şuana kadar hiçbir şekilde şikayet dilekçemiz bulunmamaktadır. Etik olmadığı iddia edilen bu şikayeti Yenicami Spor Kulübü’nün yaptığı basın açıklaması sonrasında yarın sabah federasyona şikayet edip gerekirse de polise suç duyurusunda bulunacağız. Aynı durumda olan Mağusa Türk Gücü, Göçmenköy ve diğer bir kaç kulübümüz futbolcularını karantinadan çıkartmamışken Yenicami'nin bu davranışı Kıbrıs Türk Futboluna bir ihanettir. Kendilerinin yaptığı ayıbı bir de kulübümüzün şikayeti üzerine disipline verilmişler gibi kamuoyuna etik olmayan davranış diye üste çıkılmaya çalışılması kabul edilebilir bir davranış değildir. Ayrıca “maç içinde yaptıkları ortadadır” cümlesi bizleri rahatsız etmiştir. Hepimizin gözü önünde Yenicami futbolcusu Hüseyin Sadıklar’ın teknik direktörümüz Şenol Canbulat’ın karın boşluğuna attığı becerikli gizli yumruk neticesinde nefessiz kalmış ve yere yığılmıştır. Tam bu esnada olayı net gören kulüp malzemecisi ve kaleci antrenörümüz tepki göstererek ilgili futbolcuyu itmiş ve ortalığı karıştırmaya hazır olan futbolcuda kendini yere atmıştır. Akabinde 50 metre uzaklıkta bulunan Yenicami yedek kulübesi ve teknik heyeti ile tribünden seyirciler bizim kulübemize gelip saldırmaya çalışmışlardır. Futbolcularımızda karşılık vermeye çalışırken 1 - 0 önde olduğumuz ve iyi oynadığımız maçta olay çıkmasın diye futbolcularımızı uzaklaştırmak üzere sahaya giren seyircimiz Yenicami’in yapmak istediğine engel olmuş ve olaylar büyümeden engellenmiştir. Sahaya giren 4 - 5 kişi kavgayı önlemiş 3 kişi de nefessiz kalan Şenol hocamıza müdahale etmiştir. Şenol hocamızın nefessiz kaldığı anda yere yığılması ve panikten attığı taklalar futbolcunun antrenöre attığı yumruğun önüne geçmiştir. Bu da bizi derinden yaralamıştır. “İşte maç içinde yaptıkları ortadadır” cümlesi önde bulunan ve iyi oynayan taraf olan takımımıza değil toplum sağlığını düşünmeyerek maçın başından itibaren Yenicami takımına yakışan bir cümledir. Saygılarımızla…”

 

Bu haber toplam 934 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.